Πάνω από 100.000 οι ημερήσιες νοσηλείες με Covid-19 στις ΗΠΑ

by on 31 August 2021

Ο ημερήσιος μέσος όρος των ασθενών που νοσηλεύονται με Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασε πλέον τους 100.000, σύμφωνα με την καταμέτρηση τις τελευταίες επτά ημέρες. Ο αριθμός είναι ο υψηλότερος από κάθε προηγούμενο κύμα έξαρσης, εξαιρουμένου του περασμένου χειμώνα όταν και οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν είχαν τη δυνατότητα του εμβολιασμού.

Η εισροή ασθενών επιβαρύνει τα νοσοκομεία και ωθεί τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας στα πρόθυρα της κατάρρευσης, καθώς οι θάνατοι έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο σε περισσότερους από 1.000 την ημέρα για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, αναφέρει η «New York Times».

Οι νοσηλείες στα νοσοκομεία σε εθνικό επίπεδο έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 500% τους τελευταίους δύο μήνες, ειδικά ανά τις νότιες πολιτείες, στις οποίες οι ΜΕΘ έχουν σχεδόν γεμίσει, απότοκο των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού και της αντίθεσης πολλών πολιτών στα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως η χρήση μάσκας.

Στη Φλόριδα συγκεκριμένα, νοσηλεύονται 16.457 άνθρωποι, οι περισσότεροι από οποιαδήποτε πολιτεία, ενώ ακολουθεί το Τέξας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ.

Με το νέο κύμα έξαρσης να πλήττει τη χώρα και τα νοσοκομεία να δέχονται τρομερές πιέσεις, οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό έχουν περιπλέξει τις προσπάθειες για τη φροντίδα των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό, οδηγώντας σε μεγαλύτερο χρόνο αναμονής στα επείγοντα και βεβιασμένη ή ανεπαρκή περίθαλψη.

Τον μήνα που διανύουμε, μία στις πέντε ΜΕΘ έχουν ξεπεράσει το 95% της πληρότητας σε κρεβάτια, σημειώνει η εφημερίδα της Νέας Υόρκης. Η Αλαμπάμα ήταν μία από τις πρώτες πολιτείες που ξέμεινε από κρεβάτια, με την κρίση να εντοπίζεται κυρίως στο νότο, ενώ και σε άλλα μέρη της χώρας παρατηρείται μεγάλη πληρότητα. Καθώς τα κρούσματα και οι νοσηλείες από κορωνοϊό παρουσιάζουν έξαρση, το Ιατρικό Κέντρο του «The University of Tennessee» στο Νόξβιλ ζήτησε την Πέμπτη βοήθεια από την Εθνική Φρουρά.

«Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο», δήλωσε ο Δρ Σάνον Μπερντ, πνευμονολόγος στο Νόξβιλ, ο οποίος περιέγραψε την ζοφερή κατάσταση με τα γεμάτα τοπικά νοσοκομεία, ενώ σημείωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών στις ΜΕΘ είναι μη εμβολιασμένοι. «Καταστρέφει και διαλύει ολόκληρες οικογένειες. Πεθαίνουν κατά συρροή και αφήνουν τους αγαπημένους τους πίσω να τρέχουν από κηδεία σε κηδεία», τόνισε.