Ο υπουργός Οικονομίας και Εμπορίου Mohamed Al-Hawij επαίνεσε το Μνημόνιο που υπεγράφη με την Τουρκία στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, διαβεβαιώνοντας ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Λιβύης

by on 5 October 2022

Ο υπουργός Οικονομίας και Εμπορίου Mohamed Al-Hawij επαίνεσε το Μνημόνιο που υπεγράφη με την Τουρκία στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, διαβεβαιώνοντας ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Λιβύης.

Ο Al-Hawij αντέκρουσε τους ισχυρισμούς ορισμένων λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η συμφωνία περιλαμβάνει την παραίτηση των χωρικών υδάτων υπέρ της Τουρκίας, επιμένοντας ότι καμία κυβέρνηση δεν τολμά να λάβει τέτοιες αποφάσεις.

Ο υπουργός προέτρεψε όλα τα μέρη να θωρακίσουν τις υπερπόντιες επενδύσεις και τη συνεργασία από πολιτικούς ελιγμούς, τονίζοντας ότι οι επενδυτικοί δεσμοί Λιβύης-Τουρκίας δεν είναι νέοι.

«Το Μνημόνιο Συνεννόησης δεν θα βλάψει τους Λίβυους και στοχεύει να επενδύσει και να εκμεταλλευτεί τη διεθνή κατάσταση και την επείγουσα ανάγκη για ενέργεια μετά τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο που ξέσπασε στα τέλη Φεβρουαρίου», δήλωσε ο υπουργός Al-Hawij σε τηλεοπτική δήλωση.