Ο ΤΡΑΜΠ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

by on 6 August 2019

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστική εντολή προκειμένου να μπλοκάρει τα περιουσιακά στοιχεία της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον τέθηκε ενάντια σε κάθε ενδεχόμενο παραμονής στην εξουσία του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

«Όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα συμφέροντα από την ιδιοκτησία της κυβέρνησης της Βενεζουέλας που βρίσκονται υπό την δικαιοδοσία των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν αποκλειστεί και δεν μπορούν να μεταφερθούν, να πληρωθούν, να εξαχθούν, να αποσυρθούν ή με άλλο τρόπο αντιμετωπιστούν», ανέφερε η εκτελεστική εντολή.

Η εντολή υπογράμμισε ότι οι κυρώσεις θα πλήξουν μεταξύ άλλων και την πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA και την κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας.

«Αυτή η εντολή ισχύει από τις 9:00 π.μ. [13:00 GMT] ώρα ανατολής στις 5 Αυγούστου 2019», πρόσθεσε η εκτελεστική εντολή.

Η Βενεζουέλα διέρχεται μία οξεία πολιτική κρίση από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο υποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ Χουάν Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε σε προσωρινό πρόεδρο, σε μία προσπάθεια να εκδιώξει τον Νικόλας Μαδούρο από τον προεδρικό θώκο.

sputniknews.gr