Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΦΕΡΙΤ ΣΑΧΕΝΚ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΗΔΗ ΜΟΝΟ ΤΟ 51% ΤΩΝ ΜΑΡΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ, ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΤΣΗ

by on 18 March 2019

Μετά την πώληση του ‘Χίλτον’, ο Τούρκος κροίσος Φερίτ Σαχένκ βάζει πλώρη για την απόκτηση ενός άλλου φιλέτου στην Ελλάδα, την μαρίνα Αλίμου, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο Φερίτ Σαχένκ, ο οποίος κατέχει ήδη (μονο !!!) το 51% των μαρίνων στην Αττική, διεκδικεί την μαρίνα του Άλιμου μαζί με την ελληνική εταιρεία ‘ΛΑΜΔΑ’. Το όνομα του κονσόρτιουμ είναι ‘LAMDA DOGUS MARINA INVESTMENT’.

Ο Φερίτ Σαχένκ με τον όμιλο ‘Doğuş’ θεωρείται ο πλουσιότερος άνδρας στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια.

Οι πολιτικές του προτιμήσεις συνάδουν με την παρούσα κυβέρνηση στην Τουρκία.

Στο διαγωνισμό συμμετέχει και άλλος ένας ισχυρός τουρκικός όμιλος, ο όμιλος Κοτς, που συμπράττει με την ελληνική εταιρεία ‘Ακτωρ’.

Αντίστοιχα, ο όμιλος Κοτς (Koç) θεωρείται από τα πιο παλιά ‘τζάκια’ της Τουρκίας, με ‘κοσμική’ πολιτική κοσμοθεωρία, αλλά με αμέτρητες επενδύσεις σε κάθε τομέα της οικονομίας.

Ο μπαμπάς Κοτς έχει πολύ καλές και στενές σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο διαγωνισμός που έχει προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στην τελική ευθεία και σε λίγες ημέρες θα γίνει γνωστό ποιος από τους 3 διεκδικητές, ανάμεσά τους και οι 2 Τούρκοι επιχειρηματίες, θα κερδίσει την μεγαλύτερη μαρίνα των Βαλκανίων.

sigmalive.com