Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΑΠΟΛΥΕΙ 595 ΚΑΙ Ο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ 1500…

by on 20 Σεπτεμβρίου 2013
Ο Στουρνάρας στις 16-9-2013 (ΑΔΑ:ΒΛ9ΦΗ-8ΦΞ) υπέγραψε απόφαση που αφορά την κατάργηση 595 οργανικών και προσωρινών θέσεων καθαριστριών-και συνεπώς την απόλυσή τους- γιατί το προβλέπει το μνημόνιο.

Ο αναπληρωτής του όμως, κ. Σταϊκούρας τρεις μέρες νωρίτερα στις 13-9-2013 (ΑΔΑ: ΒΛ9ΦΗ-ΘΚΛ) υπέγραψε απόφαση με την οποία οι Δήμοι, μπορούν να προσλάβουν επιπλέον 1500 άτομα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου που εντάσσονται στο πλαίσιο ερευνητικών, αναπτυξιακών συμβολαίων και συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους έργων!!!


Οι Δήμοι ήδη με παλιότερη απόφαση του Σταϊκούρα μπορούν να προσλάβουν 4060 άτομα, κατά την διάρκεια του 2013, για ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα ενώ με την νέα απόφαση του μπορούν να προσλάβουν επιπλέον 1500 άτομα (δικά μας παιδιά…)


Η προλήψεις αυτές γίνονται κατά υπέρβαση των στόχων που θέτει το μνημόνιο.

Οι προσλήψεις αυτές προφανώς γίνονται με την ανοχή της τρόικας η οποία καταλαβαίνει τα μεγάλα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στην εφαρμογή του μνημονίου στις επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.


Οι δήμαρχοι σε όλη την χώρα στην συντριπτική τους πλειοψηφία εκλέχτηκαν με την στήριξη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Καταβάλουν τεράστια προσπάθεια να πείσουν πως είναι ανεξάρτητοι μήπως και πάρουν καμία παραπάνω ψήφο στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου. Γι΄ αυτό και πιέζουν να αλλάξει και ο εκλογικός νόμος (να εκλέγονται οι άξιοι…)


Η τρόικα αντιλαμβάνεται πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να προκύψουν δεκάδες δήμαρχοι που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ τους ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ και οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα σε δήμους όπου επίκεινται μεγάλα «αναπτυξιακά έργα» (διαχείριση απορριμμάτων, τουριστικές επενδύσεις, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κλπ.) και ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.

Αφήνει λοιπόν η τρόικα του δημάρχους να κάνουν προσλήψεις μήπως και επανεκλεγούν, έτσι ώστε να συνεχίσει αμέριμνη το «έργο» της χωρίς προβλήματα.


Η τρόικα δρομολογεί επιπλέον, την πρόσληψη άλλων 50.000 ατόμων προεκλογικά από τους Δήμους με πεντάμηνες συμβάσεις.

Ο Στουρνάρας που δεν είναι πολιτικός χωρίς κανένα ενδοιασμό απολύει, ο Σταϊκούρας όμως ως γνήσιος εκφραστής του πολιτικού συστήματος μαζί με τον Μιχελάκη, υπογραφούν την πρόσληψη διπλάσιων.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ UBER ALLES …

Υ.Γ. Το καταπληκτικό «ρεπορτάζ» είναι σχόλιο αναγνώστη. Επειδή ο Χρηστάρας είναι σταθερός αναγνώστης θεωρώ ότι θα απαντήσει. Απλά υπουργέ μου κάνε μου τη χάρη να απαντήσεις εσύ. Την τελευταία φορά ο πιτσιρικάς σύμβουλος σου, έγραψε τεράστιες «κουταμάρες». Μην κοιτάς που έκανα τα στραβά μάτια. Μάλιστα τις «κουταμάρες» τις κάνατε και δελτίου τύπου.

 Εσύ Χρήστο μου εκτίθεσαι και το ξέρεις όχι εγώ.

 Με την ευκαιρία να σε ρωτήσω. Εκείνη η μισή μερίδα, ο πατριώτης σου ο Αλεξίου ο μέγας νεοδημοκράτης που ξερογλείφεται πάλι; Ξέρεις;

Άμα κερνάς εσπρεσάκι με μπριοσάκι, θα σου πω για τα έργα και τις ημέρες του, όταν το έπαιζε διευθυντής στο Πάκη και έβαζε να του κουβαλάνε τη τσάντα οι αστυνομικοί. Μεγάλο μπουμπούκι το πατριωτάκι σου. Έτσι και με πιάσει «κλιμακτήριο»θα φύγει με νυχτερινή πτήση. 

Μη γελάς. Θα εκτεθεί κάθε Λαμιώτης και θα ζητά μετοίκηση για τα καλόπαιδα που βγάζει ο νομός.

       

Be the first to comment!
 
Leave a reply »