«Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΜΕΡΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ 100 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΑΣ»

by on 23 September 2020

«Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μοιράζονται το όραμα της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων και εργάζονται για τον στόχο μας να αυξήσουμε στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια τον όγκο των εμπορικών συναλλαγών των χωρών μας», είπε ο υπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Γουίλμπουρ Ρος.

Ο Γουίλμπουρ Ρος είπε ότι οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τις ΗΠΑ στην Τουρκία μπορούν να διαδραματίσουν «ρόλο-κλειδί» στην επίτευξη του στόχου 100 δισ. δολ. στον όγκο των εμπορικών συναλλαγών.

Ο Αμερικανός υπουργός πήρε μέρος μέσω τηλεδιάσκεψης στην 38η Τουρκο-Αμερικανική Διάσκεψη που διοργάνωσαν το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Τουρκίας-ΗΠΑ (TAİK) του Συμβουλίου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων (DEİK) και το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ.

Ο Ρος ανέφερε ότι στην Τουρκία δραστηριοποιούνται 1.700 αμερικανικές εταιρείες και πως 60 από αυτές έχουν τα περιφερειακά κέντρα τους στην Τουρκία.

Οι αμερικανικές εταιρείες απασχολούν 78.000 Τούρκους εργαζόμενους, ανέφερε ο Ρος και πρόσθεσε ότι οι εισαγωγές από την Τουρκία έχουν αυξηθεί κατά 3% σε σύγκριση με πέρσι και έχουν διαμορφωθεί στα 10,6 δισ. δολάρια.

Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου αναφέρθηκε και στο στόχο των δυο χωρών για τον όγκο των εμπορικών συναλλαγών τους.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρόεδρος Ερντογάν μοιράζονται το όραμα της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας και εργάζονται για τον στόχο μας να αυξήσουμε στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια τον όγκο των εμπορικών συναλλαγών των χωρών μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ανυπομονούμε να εμβαθύνουμε τόσο τις οικονομικές όσο και τις εμπορικές μας σχέσεις κατά τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε ο Γουίλμπουρ Ρος.