Ο ΠΟΥΤΙΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΡΕΙ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΒΙΖΑ

by on 31 May 2017

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε το διάταγμα το οποίο προβλέπει την κατάργηση σειράς κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας.

Με τον τρόπο αυτό έλαβε τέλος και η απαγόρευση εργασίας στη Ρωσία που εφαρμόζονταν από την 1η Ιανουαρίου 2016 στους Τούρκους πολίτες.

Με το διάταγμα καταργείται επίσης ο περιορισμός δραστηριοποίησης που επιβάλλονταν στις τουρκικές εταιρίες σε ορισμένα πεδία.

Μια άλλη έκπληξη στο διάταγμα είναι το γεγονός ότι η Ρωσία προχώρησε σε μερική εξομάλυνση της βίζας που εφάρμοζε στους Τούρκους πολίτες. Οι Τούρκοι πολίτες που βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη κατηγορία θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στη Ρωσία χωρίς βίζα όπως ήταν πριν το 2015.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με την βίζα θα διασαφηνιστούν μετά από τις αλληλογραφίες που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας

Οι δυο χώρες είχαν προχωρήσει σε αμοιβαίους περιορισμούς μετά από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους που είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο τον Νοέμβριο του 2015.

Εν τω μεταξύ η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (Rosaviatsiya), ήρε όλους τους περιορισμούς στις πτήσεις προς Αντάλια.

Μια πηγή από τη Rosaviatsiya, ανακοίνωσε πως αποσύρθηκε η προειδοποίηση που είχε γίνει στις ρωσικές αεροπορικές εταιρίες περί ακύρωσης των πτήσεων τσάρτερ προς Αντάλια.

Η Rosaviatsiya αρχές του τρέχοντος μήνα είχε άρει την προειδοποίηση της για πτήσεις προς όλες τις πόλεις της Τουρκίας εκτός της Αντάλια.