Ο…ΛΑΔΙΑΡΗΣ ΣΤΑΙΝΜΕΤΖ (της Invel) Η ΠΑΝΓΑΙΑ ΚΑΙ Η ΟΜΕΡΤΑ.

by on 20 January 2017

Του Αλιέως.-

Ο μεγαλομέτοχος της μητρικής Invel, Μπενί Στάινμετζ δηλαδή ο ισραηλινός μεγιστάνας, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την εξαγορά της Εθνικής- Πανγαία, συνελήφθη στο Ισραήλ κατηγορούμενος για χρηματισμό.

Η “περιπέτεια” του δεν επηρεάζει την Εθνική Πανγαία- άσχετα από το ότι κύκλοι της αγοράς υποστήριζαν, πως οι αρχές θα έπρεπε να ξανά-ρίξουν μια ματιά στην σκανδαλώδη εξαγορά (μέσω δανείου από την Εθνική Τράπεζα)- ούτε καν ανακινεί μνήμες από τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει την περίοδο της εξαγοράς της εταιρείας. Παρά την αρχική απόδοση ευθυνών η υπόθεση μπήκε στο χρονοντούλαπο, ξεχάστηκε θα έλεγε κανείς με όσα συνέβησαν και με το ακίνητο της Αττικής Οδού αλλά και τα 28 ακίνητα του Δημοσίου που μοιράστηκαν οι δύο μεγάλες ΑΕΕΑΠ. Η Πανγαία, που πουλήθηκε από την Εθνική και η Eurobank Properties- νυν Grivalia- που πέρασε στο Fairfax και στον Γουάτσα.

Ο Στάινμετζ κατηγορήθηκε για υπόθεση της εξαγοράς των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των ορυχείων Σιμαντού στη Νέα Γουινέα, από τα μεγαλύτερα αποθέματα σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο.

Μέσω της εταιρείας του, της BSG Resources, ο ισραηλινός είχε χρηματίσει διάφορους παράγοντες προκειμένου να κάνει τις δουλειές του. Βέβαια ο Στάινμετζ δεν είναι μόνος του στην Invel Real Estate όπως πολυμετοχικό σχήμα είναι και η Invel Netherlands II B.V. Η Limited Partner της Invel, που εξαγόρασε την Πανγαία.

Δεδομένων αυτών μήπως θα έπρεπε- λέμε τώρα- οι αρμόδιοι να ρίξουν ξανά- μια ματιά στην υπόθεση Invel- Πανγαία και δη στους όρους της σκανδαλώδους σύμβασης δανειοδότησης από την Εθνική προκειμένου να εξαγοράσει την θυγατρική της Εθνικής ;

Αραγε, Πάσχο μου, θα ιδρώσει το αυτί κάποιων στην Αθήνα ή μήπως…ψάχνουμε γωνία στο δεκάρικο.     

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ STEINMETZ. Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚHΣ ΠΑΝΓΑIΑΣ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ 2013 ΤΟ LOBBYSTAS.GR…