Ο ΚΟΚΟΡΑΣ ΦΕΣΣΑΣ ΚΑΙ Η ΚΟΤΑ…. O ΑΔΩΝΙΣ

by on 4 April 2020

Είμαι κόκορας κεφάτος

ζωηρός και κοτσονάτος

κι έχω μπλέξει κάποια κότα

που τσιμπάει τα καρότα.

Χτίζεις κόκορα παλάτια

με τη σκέψη με τα μάτια

αν κρατάνε τα φτερά σου

τότε κούνα την ουρά σου.

Κουκουρίκου το κοκόρι

κοκοκό κάνει κι η κότα

την τραβούσε με το ζόρι

και της άλλαζε τα φώτα.

(Άλα κοκόρια μου, να μου ζήσετε, ώπα!)

Έλα κότα μου να πάμε

μες στον κήπο μου να φάμε

άσ’ τους άλλους τους κοκόρους

κι από μένα τρώγε σπόρους.

Είσαι κόκορας μουρντάρης

και ζητάς να με τουμπάρεις

σ’ έβλεπα κρυφά από τότες

μέσα σε σαράντα κότες.

Κουκουρίκου το κοκόρι …

(Άλα κοτούλες μου, δώστε!)

Κότα μου θα με τρελάνεις

κακαρίσματα μου κάνεις

κι όπως πάμε θα πετάξω

στο κοτέτσι σου ν’ αράξω.

Αν με θέλεις κόκορά μου

έλα πέστο στην κυρά μου

μη ζητάς αυγά να κάνω

και στο δρόμο να τα χάνω.

Κουκουρίκου το κοκόρι …

Αδ. Γεωργιάδης: Θα σκίσω όποιον αισχροκερδεί πάνω στη συμφορά που βρήκε την Ελλάδα (25 Μαρτίου 2020)

Δεν θα ανεχθούμε, κανένας μα κανένας, να πάει τώρα και να προσπαθήσει να κερδίσει υπερβολικά πάνω στη συμφορά που βρήκε την Ελλάδα. Θα τον σκίσω αυτόν που θα το κάνει. Είμαι απόλυτος σε αυτό», ήταν τα λόγια του, τονίζοντας πως τα πρόστιμα μπορούν να φτάσουν ως τις 150.000 ευρώ.

Η έφοδος του υπουργείου Ανάπτυξης  (Παρασκευή, 03-Απρ-2020)

Νωρίτερα το πρωί έγινε γνωστό πως πραγματοποιήθηκε αυτεπάγγελτος έλεγχος, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ταχυμεταφορών ACS, από κλιμάκιο ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και της οικονομικής αστυνομίας, αναφέρουν πηγές με γνώση.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελίες πελατών της ACS ότι έχει υπάρξει μονομερής αλλαγή των συμφωνημένων όρων συνεργασίας. Οι ίδιοι έχουν καταγγείλει αδικαιολόγητη και καταχρηστική συμπεριφορά από μέρους της ACS.

Χθες Πέμπτη ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων και η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου με κοινή ανακοίνωσή τους, γνωστοποίησαν ότι ενημέρωσαν το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ταχυμεταφορών προχώρησε σε αιφνιδιαστική αλλαγή του τιμοκαταλόγου της με επιπλέον επιβάρυνση κατά 22,5% από την 1η Απριλίου, αγνοώντας προσφορές που έχει προτείνει, ακόμη και συμφωνίες σε ισχύ.

Πρακτική η οποία αν ισχύει αντιβαίνει στα όσα ορίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στις 20 Μαρτίου. Βάσει αυτής προβλέπονται “περιορισμοί, αναφορικά με την συνομολόγηση και λήψη περιουσιακών ωφελημάτων, που αφορούν στην πώληση οποιουδήποτε αγαθού, ή υπηρεσίας, που είναι απαραίτητα για την υγεία, τη διατροφή, τη μετακίνηση και την ασφάλεια του καταναλωτή, ιδίως  δε των φαρμακευτικών προϊόντων, των μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής, όπως χειρουργικών μασκών, αντισηπτικών υγρών και άλλων υλικών απολύμανσης, εφόσον τα ωφελήματα αυτά υπερβαίνουν την αξία της παροχής, τόσο ώστε, το μικτό περιθώριο κέρδους, να είναι μεγαλύτερο από αυτό, της προ της 1ης Φεβρουαρίου 2020, για τα ως άνω προϊόντα και υπηρεσίες”.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε στην αγορά και την παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης, η ACS Courier, θυγατρική εταιρεία του ομίλου Quest, παίρνει πίσω της αυξήσεις που είχε ανακοινώσει στις 30 Μαρτίου.

Ο επικεφαλής του ομίλου Quest, κ. Θ. Φέσσας στην ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής αναφέρει τα εξής:

“Με λύπη μου διαπιστώνω ότι η θυγατρική μας εταιρεία ACS Courier έχει γίνει στόχος διαφόρων συκοφαντικών δημοσιευμάτων, παρά την προσπάθειά της να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υπερβολικά αυξημένη ζήτηση για παραδόσεις προϊόντων ηλεκτρονικού εμπορίου στα σπίτια.

Η ACS και τα καταστήματά της λειτουργούν τις τελευταίες ημέρες υπό εξαιρετικά πιεστικές συνθήκες,  που οφείλονται εκτός από την μεγάλη αύξηση της ζήτησης, σε απουσίες του προσωπικού και στην αποφυγή συγχρωτισμού του κοινού στα καταστήματα της, συνθήκες που αυξάνουν σημαντικά το  κόστος λειτουργίας της.

Η εταιρεία μας σεβόμενη τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην καθημερινότητα των καταναλωτών, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Επίσης θα αξιολογήσει κατά τη διάρκεια του Απριλίου τα επιπλέον κόστη λειτουργίας που της επιβάλλουν οι ιδιαίτερες συνθήκες και θα αναθεωρήσει στη συνέχεια την τιμολογιακή της πολιτική.

Συνεπώς η έκτακτη χρέωση που ανακοινώθηκε από την ACS προς τους πελάτες της την 1/4/20 δεν θα ισχύσει”.

Άδωνι, τον έσκισες !!!

Το κλιμάκιο ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και της οικονομικής αστυνομίας πήγε στο Φέσσα προφανώς για freddo και λουκουμάκι. Κανενα πρόστιμο, κανένα σκίσιμο !!!

Άλα κοτούλες μου, δώστε!

Και ο κόκορας Φέσσας τι είπε ;

Θα επανέλθει με νεώτερη τιμολογιακή πολιτική δλδ μεγαλύτερες αυξήσεις από αυτές που είχε περάσει ήδη !!!

Άλα κοκόρια μου, να μου ζήσετε, ώπα !

Συνεχίζεται