Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ. ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΕΔΡΑ ?

by on 31 July 2017

Ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ´ εξακολούθηση.

«Υπήρχε έντονη ανάγκη εκείνη την περίοδο να σταθεί στο ύψος της η ΕΛΣΤΑΤ. Ο Ανδρέας Γεωργίου όφειλε να δώσει βήμα στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και να ακούει τις απόψεις τους. Παρέβη τον σεβασμό στο νόμο και στην ομάδα, στην συλλογικότητα», είπε στην αγόρευση του ο εισαγγελέας.

Το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για το οποίο κατηγορείται ο Α. Γεωργίου αφορά ακόμη στο γεγονός ότι διατήρησε παράλληλα με τη θέση του στην ΕΛΣΤΑΤ και του μέλους στο ΔΝΤ.

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται», είπε ο εισαγγελέας διερωτώμενος εάν ο κ. Γεωργίου θα είχε επιλέγει για τη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ εάν είχε αποκαλύψει την παραμονή του και σου ΔΝΤ για διάστημα μερικών μηνών.

Την πρόταση υποδέχθηκε το ακροατήριο με χειροκροτήματα και φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάς».

Η δίκη διεξάγεται και πάλι σε φορτισμένο κλίμα, με το ακροατήριο να διακόπτει συνέχεια τη διαδικασία, και την πρόεδρο να ζητεί την κράτηση μιας γυναίκας εκ των παρευρισκόμενων.