Ο ΑΚΙΝΤΖΙ ΕΠΙΖΗΤΕΙ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΗ ΤΩΝ ΦΗΜΩΝ ΠΕΡΙ ΧΑΛΑΡΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

by on 9 October 2018

Αποσαφήνιση των φημών που ακούγονται για τη βάση χαλαρής Ομοσπονδίας, επιζητεί ο Τκ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τα τκ κόμματα της λεγόμενης κυβέρνησης,, ο κ. Ακιντζί, ανέφερε ότι αναμένει, στη συνάντησή του με το Νίκο Αναστασιάδη, περισσότερη αποσαφήνιση του θέματος.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Άστρα Δημήτρης Αγάδης, ο κ. Ακιντζί ξεκαθάρισε πως οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται πρέπει να γίνεται εντός των Πλαισίων του ΟΗΕ.

Υπενθυμίζοντας προς το εσωτερικό της τκ κοινότητας ότι δεν είναι αρχηγός κόμματος, αλλά εκλελεγμένος ηγέτης και πως με αυτή την ιδιότητα διαπραγματεύεται, επεσήμανε ότι δεν επιθυμεί τη διατήρηση του σημερινού καθεστώτος, αλλά δεν πρέπει είπε να βγεί η διαδικασία έξω από το πλαίσιο του ΟΗΕ.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις που γίνονται όπως αυτή μεταξύ του Προέδρου του ΔΗΣΥ και του Προέδρου του λαϊκού Κόμματος Κουντρέτ Οζερσάι, ο κ. Ακιντζί επεσήμανε, ότι οι κατ’ ιδίαν συνομιλίες δεν απορρίπτονται φτάνει να παίρνουν μέρος τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Τκ ηγέτης επεσήμανε παράλληλα πως όταν η ε/κ πλευρά μιλά με την Άγκυρα η τ/κ πλευρά δεν πρέπει να είναι εκτός.

Όπως ο Νίκος Αναστασιάδης μπορεί να πάει στην Άγκυρα, έτσι και ο ίδιος, είπε πρέπει να μπορεί να συνομιλεί με την Ελλάδα.

dialogos.com.cy