ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ.

by on 30 October 2013

 Του «Αλιέως»

    Εάν βάλει ο Σπ. Λάτσης το χέρι στην τσέπη, όπως διαρρέεται από συγκεκριμένο κύκλο τις τελευταίες ημέρες, τότε θα πρόκειται για ολική ανατροπή, για επαναφορά ή μήπως για κάτι συνθετότερο και σε βάθος χρόνου. 

Λέγεται τελευταία, πως η πλευρά του Σπ.  Λάτση θα ασκήσει τα warrants που κατέχει στην Εθνική τράπεζα.

Σε μια τέτοια θεωρητική εξέλιξη ο Λάτσης θα αποκτούσε έως και το 9,03% της Εθνικής και θα καθίστατο ο βασικότερος μέτοχος της Εθνικής τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της Latsis Public Benefit Foundation κατέχει το 1,03% της Εθνικής τράπεζας.

Παράλληλα κατέχει και 191,823 εκατ. μετοχές αν ασκήσει πλήρως τα  warrants.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα κατέχει το 9,03% της Εθνικής ή 216,534 εκατ μετοχές.

Για να εξασκήσει όμως τα warrants απαιτείται να διαθέσει πέραν από τα 105 εκατ που επένδυσε και άλλα 823 εκατ ευρώ στην Εθνική τράπεζα.

    και όπως διερωτάται ο Πετράν, bankingnews, μπορεί να διαθέσει 823 εκατ η πλευρά Λάτση για να επενδύσει στην Εθνική; Ο Σπ. Λάτσης, ο οποίος από την εποχή ακόμη της Κρήτης, της Αθηνών, της Interbank και εν συνεχεία της ΄΄άλωσης΄΄ της Εργασίας (μέσω της πλευράς Εφραίμογλου) κ.λ.π μαθημένος ήταν να βγάζει υπεραξίες και όχι να βάζει πραγματικά κεφάλαια δικά του.

  Και αν 1 στο 1.000.000  έχει κάποια λογική βάση η διαρροή τότε τι άλλαξε στην στρατηγική του ομίλου,  ο οποίος εμφανιζόταν αρνητικός για το ελληνικό banking;

Και μάλιστα με την κατ΄εξαίρεση και προνομιακή μεθόδευση απεγκλωβισμού  του από την Eurobank.