ΟΥΓΓΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

by on 16 November 2018

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν αφού σημείωσε πως πιστεύει ότι η Τουρκία στο εγγύς μέλλον θα γίνει μια από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, είπε πως η Ευρώπη έχει ανάγκη την Τουρκία.

Ο Βίκτορ Όρμπαν επισκέφτηκε τον Τουρμπέ Γκιουλ Μπαμπά το οποίο ανακαινίστηκε με τις πρωτοβουλίες του προέδρου του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Τουρκίας-Ουγγαρίας Αντνάν Πολάτ.

Ο Όρμπαν ο οποίος συναντήθηκε με τον Αντνάν Πολάτ και τους Τούρκους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν προέβη σε δηλώσεις.

Αφού υπογράμμισε πως ο ουγγρικός και ο τουρκικός λαός σκέφτονται θετικά ο ένας για τον άλλον ο Ούγγρος Πρωθυπουργός είπε:

«Έχουμε μια πολύ ιδιαίτερη φιλιά με την Τουρκία. Αν ρωτήσετε στους ανθρώπους εδώ την άποψη τους σχετικά με τους Τούρκους, θα πάρετε πολύ θετικές απαντήσεις. Όταν επισκέπτομαι την Τουρκία δείχνεται μεγάλος σεβασμός από τους Τούρκους σε μένα, τη χώρα μου, τους πολίτες μου. Η πολιτική μας βάση έχει ιδρυθεί πάνω στην φιλιά των δυο πλευρών».

Ο Όρμπαν ανέφερε πως θεωρούν την Τουρκία ως μια πολύ σημαντική χώρα και πρόσθεσε:

«Είναι μια από τις σημαντικότερες οικονομίες του κόσμου. Είναι πολύ ισχυρή σαν δομή. Συμφωνώ με τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν πως τα επόμενα χρόνια θα αναδειχθεί σε μια από τις 10 καλύτερες οικονομίες. Για τα συμφέροντα της Τουρκίας πρέπει να συνεργαστούμε όσο περισσότερο μπορούμε με την Τουρκία».

Τονίζοντας πως πρέπει να υπάρχει στρατηγική συνεργασία στον τομέα της ασφαλείας και της οικονομίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Όρμπαν είπε πως η Ευρώπη έχει ανάγκη της Τουρκία.