ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΚΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΡΟΥΜΑ, ΤΑ … ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ !

by on 8 Ιανουαρίου 2015

Συναντήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής αμερικανικών hedge funds αποκάλυψε η ανταποκριτής του CNBC Michelle Caruso – Cabrera. Όπως ανέφερε η ρεπόρτερ του αμερικανικού δικτύου, διαχειριστές hedge funds πήγαν στην Αθήνα και συνάντησαν το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι άνθρωποι που μίλησα έχουν θέσεις long στην Ελλάδα. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο ρεαλιστές από ότι νομίζει ο κόσμος. Το οικονομικό επιτελείο του κόμματος είναι πιο ρεαλιστές από τις πιο ριζοσπαστικές συνιστώσες», υπογραμμίζει.

Οι άνθρωποι που συνάντησαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν δυο ερωτήματα, τόνισε. Το πρώτο αφορά το περιβόητο Grexit. «Όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να βγει από το ευρώ και η γερμανική διπλωματία δεν θέλει να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Υπάρχουν κίνητρα για να υπάρξει συμφωνία», αναφέρει η κ. Cabrera.

To δεύτερο ερώτημα των αμερικανικών hedge funds είναι, θα μας πληρώσει τα ομόλογα; «Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους βρίσκεται στα χέρια του επίσημου τομέα. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν διασφαλίσεις ότι δεν θέλουν να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους που βρίσκεται στα χέρια του ιδιωτικού τομέα. Είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν και το ΔΝΤ», σημείωσε η ρεπόρτερ του CNBC.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Γερμανία εμφανίζεται πρόθυμη να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση των δανείων προς την Ελλάδα, τη στιγμή που ο Αλ. Τσίπρας επιθυμεί κανονική διαγραφή χρέους.

euro2day

comments
 
Leave a reply »