ΟΤΑΝ Η ROYAL BANK OF SCOTLAND ΞΕΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ PRIVATE BANKING, ΤΟΤΕ…

by on 1 Απριλίου 2015

Η Royal Bank of Scotland Group PLC ανακοίνωσε ότι πουλάει τις διεθνείς δραστηριότητες διαχείρισης private banking και διαχείρισης πλούτου, στην Union Bancaire Privee UNP SA, έναντι τιμής που θα βασίζεται στα στοιχεία του ενεργητικού υπό διαχείριση στο κλείσιμο. Η τράπεζα, η οποία ελέγχεται κατά 80% από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε πως η πώληση περιλαμβάνει πελατειακές σχέσεις εκτός των Βρετανικών Νήσων και προσωπικό. Ωστόσο, θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις ανάγκες private banking και διαχείρισης πλούτου των πελατών στο Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με μια ισχυρή σύνδεση με το Ηνωμένο Βασίλειο, από τις Βρετανικές Νήσους μέσω των brands Coutts και Adam & Company.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2014, τα assets υπό διαχείριση των δραστηριοτήτων που πωλούνται, διαμορφωνόταν στα 32 δισ. ελβετικά φράγκα (33,38 δισ. δολάρια) τα ενεργητικό σταθμισμένου ρίσκου διαμορφωνόταν στα 2 δις ελβετικά φράγκα.

«Το περασμένο έτος θεσπίσαμε μια σαφή στρατηγική για τη δημιουργία μιας πραγματικά επικεντρωμένης στο Ηνωμένο Βασίλειο τράπεζας. Η ανακοίνωση είναι άλλο ένα σημαντικό βήμα σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε η Alison Rose, διευθύνουσα σύμβουλος στο commercial & private banking.

Η RBS ανακοίνωσε ότι αναμένει να αναλάβει χρέωση 200 εκατ. στερλίνων (298,52 εκατ. δολαρίων) στο α΄ τρίμηνο, που συνδέεται κυρίως με την διαγραφή του goodwill. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στο δ΄ τρίμηνο, και υπόκειται στις εγκρίσεις των αρχών.

capital.gr

Be the first to comment!
 
Leave a reply »