ΟΙ ΗΠΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΩΣ 10 ΕΚΑΤ. ΔΟΛ. ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ

by on 22 April 2019

Η Ουάσιγκτον κατηγορεί τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ ότι χρησιμοποιούν πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες και εκμεταλλεύονται υποδομές ως κάλυψη για επιθετικές δραστηριότητες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατικές οργανώσεις και τις δύο ομάδες.

Αμοιβή ύψος έως και 10 εκατ. δολαρίων θα δώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να αποσπάσουν πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε διάλυση των οικονομικών δικτύων της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Μάρσαλ Μπιλινγκσλέα, θα δοθούν έως και 10 εκατ. δολάρια, εφόσον χορηγηθούν πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε κυρώσεις ή άλλες ενέργειες που θα έχουν αντίκτυπο στο οικονομικό δίκτυο της Χεζμπολάχ.

Τον Νοέμβριο του 2018, οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες χαρακτηρίζουν τη Χεζμπολάχ τρομοκρατική οργάνωση, επέβαλαν σειρά κυρώσεων εναντίον πολλών ατόμων λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους με τη Χαζμπολάχ, αλλά και με τη Χαμάς.

Τον Δεκέμβριο του 2018, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε νέες κυρώσεις κατά της Χεζμπολάχ για φερόμενη χρήση αμάχων ως ανθρώπινες ασπίδες.

Η Χεζμπολάχ, η οποία ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1980, είναι στρατιωτική και πολιτική οργάνωση του Λιβάνου, που είχε ως στόχο αρχικά να τερματίσει την κατοχή του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο.

sputniknews.gr