ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΝ 6ο ΣΤΟΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ EXXON

by on 10 March 2018

«Τους ισχυρισμούς πως οι ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ αναπτύχθηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο για να προσφέρουν προστασία στις έρευνες για εξόρυξη που πραγματοποιεί η Exxon αρνείται το αμερικανικό Πεντάγωνο» σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, το οποίο δημοσιεύει γραπτή δήλωση στο τουρκικό πρακτορείο του αμερικανού εκπροσώπου, Τζόνι Μάικλ, «οι ισχυρισμοί ότι ο 6ος αμερικανικός στόλος βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο για να προστατέψουν την ExxonMobil δεν αληθεύουν».

«Το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων που μεταφέρει ελικόπτερα και αεροσκάφη καθέτου προσγείωσης και απογείωσης «Iwo Jima» και η 26η μονάδα Πεζοναυτών αυτή την περίοδο διεξάγουν προγραμματισμένη στρατιωτική ανάπτυξη στον χώρο επιχειρήσεων του 6ου Στόλου» συνεχίζει το δημοσίευμα.

Το Anadolu φιλοξενεί, ακόμη, δήλωση αξιωματούχου του αμερικανικού Πενταγώνου, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, σύμφωνα με την οποία η ανάπτυξη του αμερικανικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο ήταν προγραμματισμένη.