ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

by on 30 July 2019

Ο λεγόμενος «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους των κατεχομένων, Κουντρέτ Οζερσάι, χαρακτήρισε τη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τερματισμό της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο ως «ξεπερασμένη».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, υποστήριξε ότι ο τουρκικός στρατός βρίσκεται στην Κύπρο ως αποτέλεσμα του πραξικοπήματος και της παραβίασης του συντάγματος. Ο Κουντρέτ Οζερσάι ισχυρίστηκε ότι ο τουρκικός στρατός επενέβη «για να τερματίσει μια εισβολή».

Επίσης υποστήριξε ότι εάν ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να εντοπίσει παράνομες δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να κοιτάξει στις «μονομερείς ενέργειες των Ελληνοκυπρίων».

Για τα Βαρώσια ανέφερε πως εάν οι Ελληνοκύπριοι είχαν αξιοποιήσει τις ευκαιρίες για συνολική λύση δεν θα υπήρχε το πρόβλημα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων και το μέλλον της Κύπρου θα ήταν διαφορετικό. Οι Ελληνοκύπριοι, είπε ο Κουντρέτ Οζερσάι, δεν έχουν το δικαίωμα να λένε οτιδήποτε για τα Βαρώσια και πρόσθεσε πως οι πρώην κάτοικοι της πόλης είναι ενδιαφερόμενο μέρος, η ελληνοκυπριακή ηγεσία και η Ελλάδα όμως δεν είναι ενδιαφερόμενα μέρη ούτε συνομιλητές σε αυτό το θέμα.

Από δικής του σκοπιάς ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, χαρακτήρισε λυπηρές τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να δει τις πραγματικότητες στην Κύπρο», ανέφερε.

ekirikas.com