ΝΙΚΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ, ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ;

by on 11 September 2020

Του Νίκου Πάσχου

Η είδηση σήμερα

Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (114 κρούσματα) σε εταιρεία κονσερβοποιίας στη Δ.Ε. Γιαννιτσών, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Η ανωτέρω αναστολή λειτουργίας ισχύει για 7 ημέρες από 11-09-2020 και ώρα 06.00 έως 18-09-2020 και ώρα 06.00.

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας στην ιστοσελίδα της

Η εταιρεία μας, η οποία σημειωτέων τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από τον COVID-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε την λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της.

Η αλήθεια

Ο Παυλίδης Πρόδρομος γεννήθηκε στον Αξό Γιαννιτσών. Η καταγωγή του είναι από το Ικόνιο της Μ. Ασίας. Ο όμιλος επιχειρήσεων αποτελούμενο από δώδεκα εταιρίες, με διάφορα αντικείμενα με την επωνυμία «Πρόδρομος Παυλίδης».

Το 1989, πολιτεύεται με τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Το 1990, επεκτείνει τις δραστηριότητες του στις κονσέρβες ροδάκινου και ιδρύει δύο εργοστάσια στα Γιαννιτσά με την επωνυμία «Πρόδρομος Παυλίδης ΑΒΕΕ». Το 2002, σταματά τη λειτουργία του ενός εκ των δύο εργοστασίων. Μεταφέρει τη μονάδα στην Αργεντινή και ιδρύει εκεί εργοστάσιο, στην πόλη Μεντόζα, με το ίδιο αντικείμενο.

Η παραγωγή στην Αργεντινή λαμβάνει χώρα από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο και στα Γιαννιτσά από τον Ιούνιο έως περίπου αρχές Σεπτεμβρίου, με εποχιακούς εργαζομένους, που υπολογίζονται περίπου στα πεντακόσια άτομα.

Με λίγα λόγια τα κρούσματα φανερώθηκαν όταν το εργοστάσιο είχε ολοκληρώσει τις κύριες εργασίες του. Η εταιρία ενημερώνει για 11 κρούσματα και ότι αυτή με δική της πρωτοβουλία διέκοψε τις εργασίες. Ο Νικόλας μας αναφέρει για 114 κρούσματα και αναστολή λειτουργίας για 7 ημέρες.

Είναι προφανές τι έχει συμβεί.

Κλειστές Επιχειρήσεις – Σε αναστολή λειτουργίας

Έκπτωση φορολογικών οφειλών

Κρατική  οικονομική  ενίσχυση  επιχειρήσεων  μέσω χρηματοδότησης με χαμηλό επιτόκιο, «επιστρεπτέα προκαταβολή»

κ.τ.λ κ.τ.λ…

Μα θα πρέπει να είσαι πολύ μαλάκας να έχεις επιχείρηση στη BANANA REPUBLIC της νοτιοανατολικής μεσογείου και να μην υπάρχουν κρούσματα στην επιχείρηση σου. Όσα πιο πολλά τόσο πιο πολλα θα είναι τα φράγκα που θα τσεπώσεις συν τα υπόλοιπα

Αρκεί το μαγαζί να στο κλείσει ο Νίκος Χαρδαλιάς…