ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΑΝΤΟΣ: OΤΑΝ Ο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ … έβλεπε τις μαύρες σακούλες στην AVENIR.

by on 23 January 2014

Ότι σε αυτή τη χώρα κάνουν κουμάντο τα παρεάκια είναι γνωστό. Όταν όμως τα φιλαράκια αναθέτουν σε αποτυχημένους να διαχειριστούν αξίες αλλά και δάνεια δισεκατομμυρίων, τότε τα πράγματα παίρνουν επικίνδυνη πορεία και αφήνουν πολλά ερωτηματικά καθώς και σκιές γύρω από τον τρόπο που εκτελούν (υποτίθεται) τα καθήκοντα τους.

Παιδί της Εμπορικής. Διορίστηκε το 1973. Συμμαθητής με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα. Μετέπειτα φίλος του  Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργου Προβόπουλου και αργότερα φίλος του κ. Μιχάλη Σάλλα, προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς. Η μεγάλη παρέα (Στουρνάρας, Προβάπουλος, Σάλλας) πρωταγωνιστούν ο καθένας από την μεριά του στα τεκταινόμενα στην Ελλάδα του μνημονίου. Ο κ Μαράντος διορίστηκε εκκαθαριστής στην ΑΤΕ. Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι η φιλία του με τον πρόεδρο της τράπεζας Πειραιώς αντιβαίνει στα καθήκοντα του ως εκκαθαριστή της ΑΤΕ που «άρπαξε» καθαρή η Πειραιώς. Δεν θα σταθούμε εκεί όμως. Ο κ. Μαράντος διατέλεσε πρόεδρος στην AVENIR. Συνυπήρξε για ένα διάστημα με τον κ. Παναγιώτη Συράκη που τίναξε στον αέρα το μαγαζί. Ο κ. Μαράντος είναι αυτός που έβλεπε να φεύγουν μαύρες σακούλες με χρήμα (που πήγαιναν κ. Μαράντο;) όπως προκύπτει με έγγραφα που υπογράφει ο ίδιος. Τα έργα και ημέρες του κ. Συράκη ωχρούν μπροστά σε αυτά που έγιναν επι Μαράντου μας πληροφορούσε πηγή που διαθέτει και τα απαραίτητα ντοκουμέντα.

Ο κ. Μαράντος ως εκκαθαριστής σήμερα στην ΑΤΕ είναι αυτός που αποφασίσει από μόνος του για την αναδιάρθρωση των «κόκκινων» δανείων του χαρτοφυλακίου της ΑΤΕ. Ενδεικτική περίπτωση ΕΒΖ. Είναι αυτός που έχει αναθέσει σε τέσσερις εισπρακτικές εταιρίες να μαζέψουν χρέη από τους Αγρότες. Μαθαίνω ότι γίνεται σφαγή.

To Be Continued

Υ.Γ. Αδελφούλη δεν χρειάζεται να πάω στο μέντιουμ από το Θιβέτ. Ο ένας βγάζει τα άπλυτα του άλλου στη φόρα. Και ξέρεις πιο είναι το πιο ωραίο; Όλοι φορτωμένοι με χαρτούρα και ντοκουμέντα. Κανόνισε αύριο καφεδάκι να σου πω και το άλλο … με τον Τοτό. Μην γελάς. Τα λέμε.