ΝΕΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ. EΩΣ 6 ΕΥΡΩ Η ΕΚΔΟΣΗ ΚΩΔΙΚΟΥ

by on 9 October 2019

Νέα τιμολόγια επιβάλλουν οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες πλέον… χρεώνουν την επανέκδοση του κωδικού PIN ή ακόμη και τη χρήση της εφαρμογής «Ερώτηση Υπολοίπου»

Μια σειρά πρόσθετων χρεώσεων, οι οποίες δεν ίσχυαν μέχρι πρότινος, έχουν ξεκινήσει να επιβάλλουν οι ελληνικές τράπεζες.

Στόχος των νέων «τιμολογίων» είναι η ενίσχυση της εταιρικής κερδοφορίας, η οποία έχει πληγεί σημαντικά λόγω της πολυετούς οικονομικής κρίσης.

Ανάμεσα στα μέτρα που λαμβάνουν οι διοικήσεις των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ξεχωρίζει η απόφαση της Alpha Bank για τις χρεωστικές κάρτες.

Πρόκειται για τις συνηθισμένες κάρτες, τις οποίες χρησιμοποιούμε όλοι για αναλήψεις μετρητών από ATM ή για αγορές καθημερινών προϊόντων.

Η απόφαση αφορά τη χρέωση 3 ευρώ για την επανέκδοση του κωδικού PIN και 6 ευρώ για την επανέκδοση της κάρτας – είτε σε περίπτωση απώλειας και φθοράς, είτε σε περίπτωση λήξης της 5ετούς διάρκειας ισχύος.

Όμως, οι χρεώσεις στην σταματούν εδώ. Και αυτό διότι η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε να επιβάλλει – από την 31η Οκτωβρίου – χρέωση 0,20 ευρώ, αν κάποιος κάνει χρήση της εφαρμογής «Ερώτηση Υπολοίπου» σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας.

Την ίδια ώρα, η αλλαγή PIN επιβαρύνεται με 0,50 ευρώ, ενώ το συγκεκριμένο κόστος αυξάνεται στα 3 ευρώ, εφόσον το νέο PIN αποστέλλεται ταχυδρομικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα, οι ελληνικές τράπεζες προχώρησαν στην επιβολή πρόσθετων χρεώσεων για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ τρίτου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.