ΝΑΝΤΙΑ ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ !

by on 29 Μαΐου 2015

Διαβάστε τι έγινε στην σημερινή συνάντηση Βαλαβάνης – Hellenic Seaplanes και τι ανακοινώθηκε. Μετά θα σας πω κάποιες λεπτομέρειες. Μιλάμε για μεγάλο θίασο …

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της ηγεσίας της Hellenic Seaplanes και της αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών κα Νάντιας Βαλαβάνη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα βασικά ζητήματα όπου έχει αρμοδιότητα το υπουργείο Οικονομικών και απασχολούν τον νέο τομέα δραστηριότητας υδροπλάνων, όπως τα υδατοδρόμια στις Λίμνες καθώς και για την σταθερότητα του φορολογικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα που απασχολεί τους επενδυτές της εταιρείας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) στις λίμνες έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο νομοθετικό κενό που υπάρχει στην διαχείριση των λιμνών και των εγχώριων υδάτων από κάποιον φορέα. Σημειώνεται πως σήμερα την αρμοδιότητα για τις λίμνες την έχει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας ενώ μέχρι σήμερα δεν χρειάστηκε να θεσπιστεί κάποιος φορέας διαχείρισης όπως ισχύει στην περίπτωση των λιμανιών και των θαλάσσιων υδάτων.

Η κυρία Βαλαβάνη τόνισε ότι οι επενδύσεις είναι σημαντικές στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να βρεθούν λύσεις σε θέματα που σήμερα καθυστερούν αυτή την επένδυση. Ταυτόχρονα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα δραστηριότητα, επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα σήμανε μια τέτοια επένδυση για την ελληνική οικονομία, όπως είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ανάπτυξη υποδομών και δικτύων καθώς και τις θετικές επιδράσεις που θα έχει στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία.

Στη συνέχεια δήλωσε «Σκοπός μας είναι η ουσιαστική συμβολή μας ως κυβέρνηση στις επενδυτικές πρωτοβουλίες, να δημιουργήσουμε σταθερό φορολογικό περιβάλλον όπου θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών και να βάλουμε στη τελική ευθεία προς υλοποίηση το δίκτυο υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα. Έχουμε σκοπό να αδράξουμε την ευκαιρία που μας δίνεται, στην διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού τοπίου στη χώρα με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και επιλογών για τον Έλληνα».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Νικόλας Χαραλάμπους, ανέφερε ότι πρόκειται για επενδύσεις που λόγω του στρατηγικού τους χαρακτήρα θα δημιουργήσουν ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον για την αξιοποίηση απομονωμένων περιοχών και αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα και κίνητρα υλοποίησης τουριστικών επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή των υδατοδρομίων. Συνεχίζοντας δήλωσε «Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε Μαλδίβες της Ευρώπης και να γίνει η Μέκκα των υδροπλάνων φτάνει να της δοθεί η ευκαιρία. Είναι ο προορισμός που θέλουν να επισκεφτούν, τουρίστες από όλο τον κόσμο. Ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υδατοδρομίων είναι χωρίς αμφιβολία πολύ σημαντικό όχι μόνο γιατί υπάρχει η ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για γρήγορες μεταφορές που θα δώσει τέλος στις πολύωρες, άβολες και αργές μετακινήσεις αλλά ταυτόχρονα θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς δίνοντας μια νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού και μεταφοράς.»

Τι έχει συμβεί ήδη

Από τους συνολικά 40 φακέλους που είχαν υποβληθεί για την αδειοδότηση υδατοδρομίων έχει εγκριθεί μόνο αυτός της Κέρκυρας. Προσέξτε υδατοδρομίων. Όχι για τα  υδατοδρόμια στις λίμνες ! Το πρώτο υδατοδρόμιο, αυτό της Κέρκυρας, αποτελεί ιδιοκτησία του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας και αδειοδοτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014.

Σήμερα η Νάντια όπως διαβάσαμε προχώρησε ένα βήμα παραπάνω. Πήγε στις λίμνες. Θα αναλάβει πρωτοβουλίες είπε. Και όλα αυτά σε συνάντηση με τον κολοσσό που ονομάζεται Hellenic Seaplanes με μετοχικό κεφάλαιο 24.000 ευρώ !!! Σύσταση 2013 !!!

Τι λέτε ρε παιδιά. Σοβαρολογείτε; Εκατομμύρια τουρίστες ψάχνουν υδροπλάνα για την λίμνη του… Μαραθώνα, αλλά δεν έχει θεσπιστεί κάποιος φορέας διαχείρισης όπως ισχύει στην περίπτωση των λιμανιών και των θαλάσσιων υδάτων και τώρα αναλαμβάνει η Νάντια;  

Ρε πουλάτε τρέλα όλοι μαζί. Σαφέστατα και αλλού είναι το παιχνίδι λαμόγια της εξουσίας, αρπακτικά μπροστινοί και λοιπά λιβανιστήρια εντός pay roll

Όμως η περατσάδα έχει ξεκινήσει από νωρίς.

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Τα ζητήματα που αφορούν τον νέο τομέα δραστηριότητας των υδροπλάνων συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με την Hellenic Seaplanes.

Συγκεκριμένα, κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα.

Η κ. Κουντουρά τόνισε ότι ο τουρισμός είναι πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας συμβάλλοντας καθοριστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξουν λύσεις σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που σήμερα καθυστερούν τις επενδύσεις.

Επίσης, επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει νέες δραστηριότητες και επενδύσεις, επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη, όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ανάπτυξη υποδομών και δικτύων, οι θετικές επιδράσεις στον τουρισμό και η τόνωση της εγχώριας βιομηχανίας σε αυτή την κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η Ελλάδα.

Η Hellenic Seaplanes παρουσίασε τις προτάσεις και τους στόχους της προκειμένου, όπως επισημαίνει η εταιρεία, αυτή τη φορά η προσπάθεια να τελεσφορήσει και τα υδροπλάνα να καθιερωθούν στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Νικόλας Χαραλάμπους ανέφερε ότι πρόκειται για επενδύσεις που λόγω του στρατηγικού τους χαρακτήρα θα δημιουργήσουν ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον για την αξιοποίηση απομονωμένων περιοχών και αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα και κίνητρα υλοποίησης τουριστικών επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή των υδατοδρομίων.

«Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε Μαλδίβες της Ευρώπης, να γίνει η Μέκκα των υδροπλάνων. Είναι ο προορισμός που θέλουν να επισκεφτούν, τουρίστες από όλο τον κόσμο. Ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υδατοδρομίων είναι χωρίς αμφιβολία πολύ σημαντικό όχι μόνο γιατί υπάρχει η ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για γρήγορες μεταφορές που θα δώσει τέλος στις πολύωρες, άβολες και αργές μετακινήσεις αλλά ταυτόχρονα θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς δίνοντας μια νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού» σημείωσε.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο βουλευτής Β’ Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος δήλωσε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η ουσιαστική συμβολή της στην επενδυτική πρωτοβουλία και να μπει στην τελική ευθεία προς υλοποίηση το δίκτυο υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα.

Τότε δεν είχε λίμνες και τέρατα. Ο κύριος.. Hellenic Seaplanes δήλωσε ακριβώς τα ίδια. Όπως και σήμερα. Μαλβίδες της Ευρώπης. Η περατζάδα θα συνεχιστεί. Ποιος έχει σειρά ;

Για την ιστορία ο δράκος με τα υδατοδρόμια έχει ξεκινήσει από το 2004

Be the first to comment!
 
Leave a reply »