ΜΠΟΥΛΟΥΤΑΣ – ΚΟΥΝΝΗΣ – ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ – ΦΟΡΟΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΙ

by on 12 October 2018

Ένοχοι όλοι σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν έκρινε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας τους κατηγορούμενους στην ποινική υπόθεση που αφορά την πρώην Λαϊκή Τράπεζα.

Οι κατηγορούμενοι και πλέον ένοχοι στην υπόθεση είναι ο Ευθύμιος Μπουλούτας, τότε Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου της Λαϊκής, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Παναγιώτης Κουννής, ο μη εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Νεοκλής Λυσάνδρου και το μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μάρκος Φόρος.

Tο Δικαστήριο σε ότι αφορά τον Μάρκο Φόρο έκρινε ότι «δεν κατέθεσε με ειλικρίνεια», ενώ για τον Ευθύμιο Μπουλούτα ανέφερε ότι «δεν άφησε θετική εντύπωση και οι αναφορές του ήταν στοχευμένες για αποποίηση ευθυνών, ενώ διαφάνηκε ο καθοδηγητικός του ρόλος».

Για τον Παναγιώτη Κουννή και Νεοκλή Λυσάνδρου, το Κακουργιοδικείο ανέφερε ότι δεν πείστηκε με τους ισχυρισμούς τους και συνολικά το δικαστήριο ανέφερε ότι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι «γνώριζαν ότι υπήρχε απομείωση υπεραξίας και ότι υπήρχε πρόθεση συνειδητή, σκόπιμη και στοχευμένη από κάθε κατηγορούμενο».

Ζήτησε κράτηση τους στις Κεντρικές η κατηγορούσα Αρχή

Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε την κράτηση των τεσσάρων στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την ανακοίνωση της ποινής, ενώ επεσήμανε πως οι δύο εξ αυτών διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων έφεραν ένσταση στο αίτημα της κατηγορούσας αρχής ζητώντας όπως αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους.

Υπενθυμίζεται ότι το Κακουργιοδικείο αποφάσισε στις 21/3/2017 ότι η Κατηγορούσα Αρχή είχε καταφέρει να αποδείξει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων σε σχέση και με τις δύο κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, καλώντας τους ταυτόχρονα σε απολογία.

Dialogos.cy