ΜΠΑΜΠΑΚΑ ΜΟΥ, ΜΠΑΜΠΑΚΑ ΜΟΥ, ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ, ΑΡΧΑΙΟΠΩΛΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΕΟΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ……

by on 30 September 2015

Του Νίκου Πάσχου

Κατευθείαν στο ψητό.

Το Καναδικό Ινστιτούτο στην Ελλάδα είναι εγγεγραμμένο ως φιλανθρωπικός οργανισμός στον Καναδά, σύμφωνα με την παράγραφο 149.1 του Income Tax Act (Αριθμός Εγγραφής: 88902 4394 RR0001). Κάθε δωρεά απολαμβάνει φοροαπαλλαγής. Το Καναδικό Ινστιτούτο στην Ελλάδα είναι ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τον Καναδά. Σκοπός του είναι η προώθηση της καναδικής έρευνας και εκπαίδευσης σε τομείς της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Το Ινστιτούτο προωθεί τη γνώση για την Ελλάδα σε όλες τις περιόδους υποστηρίζοντας την αρχαιολογική έρευνα στο πεδίο, παρέχοντας πόρους για επιστημονική έρευνα καθώς και για τη διάχυση των αποτελεσμάτων. Το Ινστιτούτο είναι επιφορτισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με την κύρια ευθύνη για όλα τα καναδικά προγράμματα εργασίας πεδίου και στηρίζει την έρευνα, συντήρηση και παρουσίαση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Το Ινστιτούτο προωθεί την έρευνα σε όλες τις πτυχές των αρχαίων, βυζαντινών και σύγχρονων ελληνικών σπουδών, συμπεριλαμβανομένων της φιλολογίας, της ιστορίας, της ιστορίας της τέχνης, της ανθρωπολογίας και των καλών τεχνών. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω:

ενός ακαδημαϊκού προγράμματος σεμιναρίων, διαλέξεων και συνεδρίων

της παροχής υπηρεσιών για τα μέλη, όπως αιτήσεις για μελέτη και άδειες για εργασίες πεδίου, συμβουλές σχετικά με την ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων, πρόσβαση σε ξενώνα και βιβλιοθήκη στην Αθήνα

της παροχής υποτροφιών για μεταπτυχιακή και μεταδιδακτορική έρευνα στην Ελλάδα, καθώς και πρακτικής άσκησης για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές έτσι ώστε να βιώσουν την ακαδημαϊκή ζωή στην Αθήνα μέσω των υπηρεσιών του ΚΙΕ.

Το Ινστιτούτο υποστηρίζει επίσης τις καναδικές πολιτιστικές δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Κατανοητό έως εδώ. Μάλιστα. Τι σημαίνει…. όπως αιτήσεις για μελέτη και άδειες για εργασίες πεδίου;

Αρχαιολογική ανασκαφή !!!

Δλδ πατριώτη ο φιλανθρωπικός οργανισμός του Καναδά κάνει ανασκαφές στην Ελλάδα !

Μέχρι το 2006 ονομαζόταν Καναδικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο στην Αθήνα (ΚΑΙΑ).

Πως γίνεται αυτό πατριώτη; Μπορεί ένας φιλανθρωπικός οργανισμός από την Ελλάδα να πάει στον Καναδά και να κάνει αρχαιολογικές ανασκαφές; Όχι. Τότε οι Καναδοί πως μπορούν;

Είναι απλό. Για διάβασε

Περί εμάς

Tο Καναδικό Ινστιτούτο στην Ελλάδα (ΚΙΕ) είναι μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό Ίδρυμα ιδιωτικής χρηματοδότησης, αναγνωρισμένο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Καναδά, το οποίο έχει σκοπό την προώθηση της Καναδικής έρευνας και εκπαίδευσης, σε τομείς που αφορούν στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Από την ίδρυσή του το 1974 μέχρι το 2006 ονομαζόταν Καναδικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο στην Αθήνα (ΚΑΙΑ).

Tο Ινστιτούτο προωθεί τη γνώση της Ελλάδας διαχρονικά, μέσω της υποστήριξης και της χορηγίας της αρχαιολογικής έρευνας πεδίου και επίσης παρέχει πόρους για επιστημονικές μελέτες, καθώς και για τη διάχυση των αποτελεσμάτων τους. Το ΚΙΕ έχει επίσημα αναγνωρισθεί το 1976 από το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού ως «Ξένο Αρχαιολογικό Ινστιτούτο», με βασική αρμοδιότητα την Καναδική αρχαιολογική έρευνα στην Ελλάδα. Για τον σκοπό αυτό το Ινστιτούτο υποστηρίζει την διερεύνηση, την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Πατριώτη δεν χρειάζεται να στο εξηγήσω έτσι; Το κατάλαβες.

Τώρα ίσως καταλάβεις όμως περισσότερα. Για διάβασε την συνέχεια.

Γενναιόδωρη χορηγία από την Εταιρεία Thracean Gold Mining, S.A., θυγατρική της Eldorado Gold Corporation (Βανκούβερ),

επέτρεψε στο Ινστιτούτο να αναλάβει τη δημιουργία ενός διαδραστικού δικτυακού τόπου, “Πύλη προς το Παρελθόν” (ή Πύλη), ο οποίος προβάλλει την αρχαιολογική εργασία του Καναδικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα (ΚΙΕ) από το 1980 και εξής. Ο Πρεσβευτής του Καναδά στην Ελληνική Δημοκρατία Robert W. Peck, είχε κυρίαρχο ρόλο στην δημιουργία αυτής της δυνατότητας για το ΚΑΙ. Ο νέος δικτυακός τόπος έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει σε ευρύ κοινό, τόσον στον Καναδά, όσον και στην Ελλάδα και στον κόσμο, πρόσβαση στις εργασίες πεδίου, τα ευρήματα και τα αποτελέσματα της αρχαιολογικής και επιστημονικής έρευνας που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Καναδικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα, κατόπιν αδειοδοτήσεων του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού. Την τελευταία δεκαετία Πολιτιστικοί οργανισμοί σε όλον τον κόσμο έχουν δημιουργήσει ανάλογες δικτυακές πύλες για να κάνουν τις συλλογές τους προσιτές στο ευρύ κοινό.

Το καθένα από τα 18 αρχαιολογικά ερευνητικά προγράμματα, από το 1980 και εξής, παρουσιάζονται δειγματοληπτικά με εικόνες και πληροφορίες στην Πύλη. Οι πληροφορίες και οι εικόνες του δικτυακού τόπου είναι εύκολα αναζητήσιμες, με κριτήρια το ερευνητικό πρόγραμμα, τον αρχαιολογικό χώρο, το εύρημα, την εικόνα, το φορέα, τον ερευνητή, την ερευνητική ειδικότητα κ.λπ. Με το να θέσουν στη διάθεση της διεθνούς κοινότητας διαδικτυακά αυτά τα δεδομένα, τόσον οι ερευνητικές ομάδες, όσον και το Ινστιτούτο θα κερδίσουν ευρύτερη αναγνώριση της ουσιαστικής δουλειάς που έχουν διενεργήσει τα τελευταία 35 χρόνια σε όλη την Ελλάδα, φωτίζοντας την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Οι ανακαλύψεις αυτές χρονολογικά εκτείνονται από την Μεσολιθική περίοδο (περ. 9η χιλιετία π.Χ.) μέχρι τον 20ο αιώνα μ.Χ. Η περιήγηση προσφέρει διάφορες παραμέτρους αναζήτησης συγκεκριμένων πληροφοριών.

Και εδώ πατριώτη ενώ έχεις αρχίσει και μπαίνεις στο νόημα σε διαβεβαιώνω ότι δεν μπορείς να φανταστείς πέρα από αυτά που βάζεις στο μυαλό σου !!!!!!!

Που καταλήγουμε; Ένα φιλανθρωπικός οργανισμός του Καναδά διενεργεί αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια με ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΗ χορηγία από την Εταιρεία Thracean Gold Mining, S.A., θυγατρική της Eldorado Gold Corporation (Βανκούβερ) μεταξύ άλλων χορηγών.

Αφιερωμένο στο κύριο Γιώργο και στα βαθιά σκοτάδια των υπογείων….. στοών !

Συνεχίζεται…….