ΜΗΤΣΑΡΑ, ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΣΑΝΕ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ !!! Γάματα. Θέλουν την Ακρόπολη. (Για αυτό δεν την έχουν ξεπουλήσει ακόμη;)

by on 29 Ιουνίου 2014

Η εκδήλωση είχε θέμα «Space and Security – Διάστημα και Ασφάλεια». Οργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας/Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.  Για να δούμε τι μας λένε οι μάγκες…  

Πρόκειται για σημαντική εκδήλωση καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει ολοένα αυξανόμενης κλίμακας και πολυπλοκότητας προκλήσεις σε θέματα Ασφάλειας. Οι προκλήσεις αυτές αφορούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως φυσικές καταστροφές (σεισμοί, πλημμύρες, κατολισθήσεις, καύσωνες, τσουνάμι, κυκλώνες, μεταφορά σκόνης, κ.α.), ή/και καταστροφές ανθρώπινης προέλευσης (δασικές πυρκαγιές, πετρελαιοκηλίδες, μόλυνση των θαλασσών, επικίνδυνοι για την υγεία ατμοσφαιρικοί ρύποι, κ.α.), αλλά και θέματα εσωτερικής εθνικής ασφάλειας και παγκόσμιας σταθερότητας (έλεγχος χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων για παράνομη μετανάστευση, θαλάσσια πειρατεία και ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, διαχείριση διεθνούς αεροπλοΐας, ηλεκτρονικές παρεμβολές, κ.α.). Προφανώς πολλές από τις προκλήσεις αυτές είναι διασυνοριακής και διατομεακής φύσης. (Όλο κ.α. μας λένε. Τι είναι το και άλλα; Εξωγήινοι; Για να δούμε πιο κάτω.)  

Τα διαστημικά τεχνολογικά συστήματα για την πρόληψη, παρακολούθηση και αντιμετώπιση των ως άνω προκλήσεων είναι υψίστης σημασίας και αποτελεσματικότητας αλλά ταυτόχρονα απαιτούν και αυτά προστασία ώστε να λειτουργούν αδιαλείπτως. Διαστημικές συσκευές εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ και ευαίσθητες επανδρωμένες διαστημικές αποστολές κινδυνεύουν από ακραία φαινόμενα του εχθρικού Διαστημικού καιρού (μαγνητικές καταιγίδες, έντονες ριπές φορτισμένων ηλιακών σωματιδίων και κοσμικές ακτίνες υψηλής ενέργειας, ισχυρά επαγωγικά ρεύματα που καταστρέφουν συστήματα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και διαταράσσουν τις τηλεπικοινωνίες, αυξανόμενα διαστημικά σκουπίδια και μετεωρίτες, κ.α.). Γι’ αυτό απαιτείται παγκόσμια συνεργασία για την προστασία αυτών των διαστημικών υποδομών που παίζουν σημαντικό ρόλο στην οικονομία αλλά κινδυνεύουν από εχθρικά φαινόμενα στο Διάστημα.  (Νάτη η παγκοσμιοποίηση! Τρόμος από τον εξωγήινο εχθρό. ΩΧ ΩΧ ΩΧ …)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προωθήσει δύο μείζονα διαστημικά προγράμματα υπηρεσιών ασφάλειας – το πρόγραμμα Galileo για την ευρωπαϊκή ραδιοπλοήγηση και προσδιορισμό θέσης μέσω δορυφόρου αλλά και τις ευρωπαϊκές στρατηγικές ανάγκες για την κοινή εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας και το πρόγραμμα Copernicus για τη συνεχή παρατήρηση, διαχρονική παρακολούθηση και ανάλυση δεδομένων που αφορούν τη Γη. Ειδικά, στο πρόγραμμα Copernicus, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών φιλοξενεί και το πρώτο mirror site των δορυφόρων μεγάλης διακριτικής ικανότητας για την συνεχή παρατήρηση της Γης (Sentinels).  

(Μητσάρα ακούς; Στη Ελλάδα το πρώτο mirror site των δορυφόρων μεγάλης διακριτικής ικανότητας. Βλέπουν νύχτα, μέσα από σύννεφα και διακρίνουν και την ετικέτα στα επώνυμα στριγκάκια! Τέτοια μεγαλεία η Ελλάδα.)    

Με αφορμή τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Δεκέμβριος 2013), που καθόρισαν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «προς ένα πιο ανταγωνιστικό και αποτελεσματικό τομέα άμυνας και ασφάλειας», η Ελληνική Προεδρία επιθυμεί να συνεισφέρει στο γενικό προβληματισμό, τις συνέργειες στα θέματα Ασφάλειας και Διαστήματος αλλά και την ενεργοποίηση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην κατεύθυνση της αξιοποίησης του διαστήματος και των εφαρμογών του προς όφελος του ανθρώπου. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα διερευνηθούν συνέργειες διαστημικών τεχνολογιών με σκοπό την  πολιτική  και αμυντική τους  χρήση,  διαστημικών υποδομών  και διαστημικών υπηρεσιών.  

(Νάτο Lobbystαραδες μου, το φέρνουν σιγά σιγά. Με σκοπό την  πολιτική  και αμυντική τους  χρήση. Να ο άνθρωπος που δέχεται απειλή από τους εξωγήινους και χρειάζονται όπλα…)

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Προεδρίας θα δοθεί συνέντευξηΤύπουαπότονΓενικόΓραμματέαΈρευναςκαιΤεχνολογίας  Δρ. Χ. Βασιλάκο,   Dr. Paul Weissenberg, Deputy Director General, DG Enterprise and Industry, Frank Asbeck, Senior Adviser, European External Action Service, General Henry de Roquefeuil, Military Adviser to the President, CNES, Thomas Reiter, Director, Human Spaceflight and Operations, European Space Agency, Rini Goos, Deputy Chief Executive, European Defence Agency, Massimo Di Lazzaro, President, Thales Alenia Space, Jean Pierre Serra, Vice President Security and Defence, International and Space Institutions, Airbus Defence and Space, Luigi Pasquali, Chief Executive Officer, Telespazio και τους Καθηγητές ΙωάννηΔαγκλή, Παν. Αθηνών και Κανάρη Τσίγκανο, ΠρόεδροτουΕθνικούΑστεροσκοπείουΑθηνών.  

Operations και πολεμικές βιομηχανίες βλέπω Μητσάρα μου. Επειδή εσύ το έχεις δει το έργο εδώ και 30 χρόνια, τότε που τα έλεγες, κάνε μου την χάρη και γράψε μας μια ανάλυση, να μάθουμε και εμείς. Άντε στο ζητούν οι αναγνώστες του Lobbystas. Θα την γλιτώσουμε την ΑΚΡΟΠΟΛΗ ή θα διακτινιστεί Μητσάρα μου;  

Be the first to comment!
 
Leave a reply »