ΜΗΠΩΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ;

by on 18 September 2014

Tου Αλιέως

“Κότα” τελικά η Chr. Lagarde, θα ασχοληθεί κάποιος με τις καταγγελίες Ρακιντζή. (*) Σε άτακτη αναδίπλωση για τα περί “απειλών” κατά της ζωής της Chr. Lagarde από φοροφυγάδες στην Ελλάδα. Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε, πως τελικά επρόκειτο για σχόλια ελλήνων χρηστών στο…Facebook. Για αυτό ρωτάω “κότα” τελικά η επικεφαλής του ΔΝΤ , μάγκας ο Χαρ.  Αθανασίου ή μήπως παίζουν κι άλλα?

 Για παράδειγμα μήπως ενισχύεται η εκτίμηση όσων θεωρούν την Lagarde “υπό προθεσμία” και σε “ομηρεία” αλά Stross Kahn” ? 

 μήπως οι “ατυχείς” δηλώσεις της επικεφαλής και η απάντηση του Ταμείου στην δεδομένη συγκυρία ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΎΝ άριστα σε επικοινωνιακό επίπεδο τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς να “επιτεθούν” , λίγο πριν τη νέα… διαπραγμάτευση, σε ένα μέλος της Τρόικας από το οποίο θέλουν εδώ και καιρό να πάρουν…διαζύγιο?

 λέω τώρα, εγώ.

Για να δούμε ο Χαρ. Αθανασίου ή άλλος αρμόδιος θα ασχοληθούν με τις καταγγελίες του Λ. Ρακιντζή?

Διαβάζω, πως ασυλία επωνύμων κατήγγειλε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Τρίτσα, περί του καθεστώτος ατιμωρησίας, ώθησε τον Λ. Ρακιντζή σε «έκρηξη» ειλικρίνειας.

«Υπάρχει όντως μία τάση να μπαίνουν εμπόδια, γραφειοκρατικά κ.λπ. Έχετε δει επώνυμο να δικάζεται εύκολα;», αναρωτήθηκε και συνέχισε μιλώντας σε πιο προσωπικό τόνο: «Λέω το παράπονό μου, ότι στην προσπάθειά μου να παραπέμψω κάποιους επώνυμους βρίσκω τείχος. Και στη συνέχεια βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα για τα οποία δεν μπορώ να κάνω τίποτα».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» και παρά τις επίμονες ερωτήσεις που δέχθηκε ο Λ. Ρακιντζής αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερα ή να αναφέρει περιπτώσεις με συγκεκριμένα ονόματα.

Έφερε, όμως, ως παράδειγμα το γεγονός ότι πρόσφατα ψηφίστηκε νόμος που λέει ότι απαλλάσσονται από την ευθύνη τους οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ. «Υποκρύπτεται αμνηστία, αλλά δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να το κρίνω», σημείωσε ο προσεκτικός στις εκφράσεις του πρώην δικαστικός.           

 (*) άργησε λίγο ο…φίλτατος Νικόλας (Καραμούζης) να ευαισθητοποιηθεί για τα γραφόμενα μου.

Αφορούν την αφεντιά μου και όχι τον Νίκο Πάσχο και τον διαβεβαιώ, πως ανυπομονώ…

Σημ lobbystas: Αφορούν το lobbystas αδελφούλη, που είναι ένα και τα αυτό, ενιαίο δυνατό στην πρώτη γραμμή, όποιος και αν υπογράφει.