ΜΕ ΒΙΑ ΛΥΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ

by on 28 Αυγούστου 2017

Με μαγκούρες, ξύλα και με οποιαδήποτε μορφή βίας, πέρα από κάθε διάθεση για συζήτηση και ανταλλαγή επιχειρημάτων με σκοπό την παύση των παρεξηγήσεων, επιλύουν ακόμα δυστυχώς πολλοί κάτοικοι του νησιού τις διαφορές τους, όσο ασήμαντες και αν είναι. Το φαινόμενο αυτό της βίας που δε συναντάται μόνο σε ορεινές περιοχές, αλλά κατηφορίζει όλο και περισσότερο σε πόλεις της Κρήτης, εξακολουθεί να αποτελεί ένα μεγάλο «αγκάθι» με δεκάδες θύματα, κάθε ηλικίας και στα δύο φύλα.

Οι μαγκουριές έχουν οδηγήσει στο θάνατο, έχουν προκαλέσει ελαφρύτερους ή πιο σοβαρούς τραυματισμούς, ενώ το τελευταίο «κατόρθωμα» ενός ένθερμου υποστηρικτή της βίας ήταν η απώλεια του αριστερού ματιού ενός 29χρονου από τον Σκινιά.
Το απίστευτο περιστατικό, πέρα από την τραγικότητά του έχει και μια ακόμη δραματική διάσταση. Το άτομο που στέρησε την όραση στον άτυχο νέο είναι ένας 15χρονος συγχωριανός του (γεννηθείς του 2002)!

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν ο 29χρονος- για την Αστυνομία είναι ένα ήσυχο παιδί που δεν έχει απασχολήσει τις αρχές και αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα- πήγε με τον θείο του και το ξάδερφό του στο σπίτι ενός συγχωριανού του για να παραπονεθεί και να ζητήσει το λόγο, επειδή τον κατηγορούσαν ότι προκάλεσε μικρή φωτιά έξω από τη μάντρα του ανήλικου.

Από τη μία πλευρά ήταν ο 29χρονος με τους δύο συγγενείς του και από την άλλη ο 15χρονος, ο πατέρας του, ένας κουμπάρος του με το γιο του κι ένας σύντεκνός του.
Στην κουβέντα επάνω, ο 15χρονος πήρε ένα κοντάρι από μία απόχη που χρησιμοποιείται στο ψάρεμα και χτύπησε τουλάχιστον τρεις φορές τον 29χρονο στο κεφάλι και στην περιοχή του ματιού. Η φασαρία γενικεύτηκε και διεκόπη, όταν διαπιστώθηκε ο σοβαρός τραυματισμός του 29χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος νέος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις με τους γιατρούς να λένε στους συγγενείς του ότι οι πιθανότητες να μη χάσει την όρασή του από το αριστερό μάτι είναι ελάχιστες.
Αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 18χρονο, έναν 46χρονο, έναν 48χρονο και έναν 49χρονο (από την πλευρά του 15χρονου), ενώ ο ανήλικος δεν βρέθηκε για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτόφωρου, ούτε βρέθηκε το τμήμα του κονταριού που χρησιμοποιήθηκε.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε στην κύρια ανάκριση.

Με ξύλο

Στο μεταξύ, με άσχημο τρόπο έληξε το γλέντι σε οικισμό του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί και αφού η ώρα είχε προχωρήσει, υπήρξε συμπλοκή μεταξύ 6-7 ατόμων.

Μάλιστα τουλάχιστον ένας άνδρας τραυματίστηκε στο πόδι και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, όπου και αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο του καυγά μετέβησαν αστυνομικοί, ωστόσο δεν έγινε επίσημη καταγγελία.

patris

Be the first to comment!
 
Leave a reply »