ΜΕΤΑ ΤΟ 1,4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Η ΕΡΓΗΛ ΚΑΤΕΣΧΕΣΕ 1,6 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ EUROBANK

by on 10 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα λεηλασία στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ από την εργολαβική εταιρεία ΕΡΓΗΛ. Ακριβώς ένα μήνα μετά την πρώτη κατάσχεση που πέτυχε η ΕΡΓΗΛ στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ στην Τράπεζα Πειραιώς, εισπράττοντας συνολικό ποσό 1.420.000 ευρώ, χθες ήρθε και νέα κατάσχεση αυτή τη φορά μέσα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Eurobank. Η ΕΡΓΗΛ κατάφερε να κατασχέσει ποσό 1.639.507 ευρώ, έχοντας συνολικά εισπράξει ποσό άνω των 3 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 9 εκατ. ευρώ που της έχει επιδικάσει ο Αρειος Πάγος.

Η κατάσχεση έγινε στον απόηχο της χαμένης δικαστικής μάχης στο Πρωτοδικείο Αθηνών μόλις την περασμένη Δευτέρα.

Η ΔΕΥΑΜΒ κατέθεσε στο Πρωτοδικείο πρόσθετους λόγους για να ανακόψει τις κατασχέσεις από την ΕΡΓΗΛ των τραπεζικών λογαριασμών της. Η ανακοπή επί της κατάσχεσης εις χείρας τραπεζών έχει προσδιοριστεί για τις 27 Νοεμβρίου. Με βάση του πρόσθετους λόγους που παρουσίασε, η ΔΕΥΑΜΒ κατέθεσε νέο αίτημα προσωρινής αναστολής και επ’ αυτού ζήτηση προσωρινή διαταγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ της ΔΕΥΑΜΒ και του Δήμου Βόλου κατέθεσε η Eurobank που επιβεβαίωσε ότι η κατάσχεση που επιχειρεί η ΕΡΓΗΛ αφορά σε λογαριασμούς μισθοδοσίας.

Η ΔΕΥΑΜΒ παρουσίασε στοιχεία για το ακατάσχετο των λογαριασμών μισθοδοσίας, όπως επίσης και για την πηγή των εσόδων της από επιχορηγήσεις και ανταποδοτικά τέλη που επίσης είναι ακατάσχετο.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών όμως απέρριψε την προσωρινή διαταγή και προσδιόρισε την συζήτηση της αίτησης αναστολής για τις 9 Οκτωβρίου.

Πριν τη συζήτηση της αναστολής, τα χρήματα χάθηκαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ.

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε αργά χθες το βράδυ η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ:

«Θα θέλαμε να σημειώσουμε την ευαισθησία που επέδειξαν έναντι των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών του Βόλου εκείνοι οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης που με τις αποφάσεις που εξέδωσαν έδωσαν τη δυνατότητα σε μια εργολαβική εταιρία να λεηλατήσει τα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ, άρα της πόλης, και να επαπειλούνται σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από τις παρενέργειες που πιθανώς θα προκληθούν.

Ας συνεχίσουν έτσι μέχρι να υπάρξει πλήρης χρεοκοπία της επιχείρησης, που θα σημαίνει κατάρρευση του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης σε μια πόλη όπως ο Βόλος, μόνο και μόνο γιατί δεν… αντέχουν να περιμένουν μερικές εβδομάδες μέχρι την έκδοση απόφασης του Εφετείου επί της προσφυγής της ΔΕΥΑΜΒ κατά των άδικων και παράνομων απαιτήσεων της ΕΡΓΗΛ».

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ – taxydromos.gr

Be the first to comment!
 
Leave a reply »