Μεντβέντεφ: Η Ρωσία θα κατασχέσει ξένα κεφάλαια σε αντίποινα προς τη Δύση

by on 27 February 2022
The Heart of Chaos Painting by Michael Lang

Η Ρωσία θα απαντήσει στην κατάσχεση κεφαλαίων Ρώσων πολιτών και εταιρειών στο εξωτερικό με την κατάσχεση κεφαλαίων πολιτών και ξένων εταιρειών στη Ρωσία, ανέφερε το Σάββατο ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, μετέδωσε το Reuters.

Η Μόσχα δεν αποκλείει να κρατικοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία εταιρειών που είναι εγγεγραμμένες στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες “μη φιλικές δικαιοδοσίες”, ανέφερε ο Μεντβέντεφ.

Η Ρωσία δεν χρειάζεται διπλωματικές σχέσεις με τη Δύση μετά την επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα για τη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως την αποκάλεσε, δήλωσε το Σάββατο.

Ο Μεντβέντεφ, γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε ότι ήρθε η ώρα να “βάλουμε λουκέτο στις πρεσβείες”.

Είπε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει την επιχείρησή της στην Ουκρανία μέχρι να επιτύχει τους στόχους που έχει ορίσει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Μεντβέντεφ έκανε τα σχόλια στην επαληθευμένη σελίδα του στο ρωσικό κοινωνικό δίκτυο VK.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε βάρος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και άλλων ρώσων αξιωματούχων: του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και του αρχηγού του γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων Βαλερί Γκερασίμοφ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, η ΕΕ αποφάσισε να συμπεριλάβει στο δεύτερο πακέτο κυρώσεων τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.