ΜΕΓΑΛΟ COMEBACK ΑΠΟ ΣΩΚΡΑΤΗ. Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΟΤΑΡΙΑΣ ΜΕ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ…

by on 10 July 2019

Τη δημιουργία εθνικής λοταρίας με μετόχους το Δημόσιο και τα Ταμεία και διαχειριστή έναν έμπειρο ιδιώτη του χώρου, μετά από διεθνή διαγωνισμό, είχε προτείνει ο Σωκράτης Κόκκαλης στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με την πρόταση που έκανε ο κ. Κόκκαλης, το τίμημα για 10ετή παραχώρηση μπορεί να ανέλθει σε 250 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα για το κράτος μπορεί να ανέλθουν σε 500 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

 «Σε τυχόν αντιδικίες με τον ΟΠΑΠ για θέματα μονοπωλίου, τα κόστη θα τα αναλάβει ο ιδιώτης που θα έχει το μάνατζμεντ». Πρόσθεσε δε ότι «είναι μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο ιδιώτης να έχει το μονοπώλιο στον τζόγο, γιατί τώρα τον ΟΠΑΠ τον έχουν οι Τσέχοι».

Πρόκειται για πρόταση-βόμβα και ο κ. Κόκκαλης επικαλέστηκε τις αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση για την πώληση του ΟΠΑΠ.

Απαντώντας σε ερώτηση για αντιδράσεις του ΟΠΑΠ, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι «δεν απαγορεύεται να στηθεί εθνική λοταρία αλλά σίγουρα οι μέτοχοί του θα προβάλουν διεκδικήσεις από το κράτος».

«Τις έχουμε μελετήσει τυχόν τέτοιες διεκδικήσεις και δεν τρομάζουν», πρόσθεσε.

Συνεχίζεται…