ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΕΦΕΤ. ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΕΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

by on 12 Αυγούστου 2017

Του Νίκου Πάσχου

Στο διατροφικό σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά που έχουν κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ανδρέας Μανέτας, μιλώντας στον Realfm 97,8.

“Στις αρχές Αυγούστου μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης αναγγέλθηκε το γεγονός της ανίχνευσης fipronil σε αυγά από την Ολλανδία. Στη συνέχεια ξεκίνησαν διαδικασίες έρευνας διακίνησης αυτών των αυγών… Η χώρα μας δεν εμπλέκεται προς το παρόν σε αυτές τις παρτίδες, οι οποίες ενοχοποιούνται με την ανίχνευση του fipronil. Αυτό είναι καλό για εμάς, τουλάχιστον μέχρι στιγμής που μιλάμε”, είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ και πρόσθεσε:

“Είμαστε σε εγρήγορση, έχουμε τεθεί σε διαδικασία κινητοποίησης εφόσον έχουμε έστω και την παραμικρή πληροφορία ή υποψία για εισαγωγή στη χώρα μας αυγών που προέρχονται από τις εμπλεκόμενες παρτίδες, έτσι ώστε να κινητοποιήσουμε τον μηχανισμό για να μπορέσουμε να αποσύρουμε τα προϊόντα αυτά από την αγορά”.

Ερωτηθείς εάν στην Ελλάδα εισάγονται αυγά ο κ. Μανέτας απάντησε “εισάγουμε αυγά, η Ολλανδία δεν αποτελεί χώρα εισαγωγής αυγών για εμάς. Εμείς εισάγουμε αυγά από χώρες όπως η Ιταλία, η Πολωνία, η Βουλγαρία” και σημείωσε “μέχρι στιγμής είμαστε ασφαλείς, δεν έχουμε εμπλοκή με αυτές τις παρτίδες”.

“Τα εγχώριας παραγωγής αυγά είναι ασφαλή, στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιείται αυτή η ουσία σε κανένα σκεύασμα. Τα ελληνικά αυγά τα οποία προέρχονται από τις ελληνικές φάρμες είναι ασφαλή” ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ.

Μας δουλεύει κανονικά ο ΕΦΕΤ

Η Ελλάδα εισάγει από Ιταλία και Πολωνία οι οποίες χώρες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με εισαγωγές μολυσμένων αυγών από την Ολλανδία ! Από εκει εισαγουμε εμεις τα … Ολλανδέζικα αυγά με το εντομοκτόνο.  

Οι δε εισαγωγές από Βουλγαρία είναι 99% νομιμοποιημένες κινέζικες εισαγωγές ! Γίνεται εισαγωγή από Κίνα, βαφτίζονται εκεί, όπου λαδώνονται ακόμα και οι πέτρες σε γνώση όλης της Ευρώπης !  και μετά εισάγονται στην Ελλάδα.

Υπάρχει διπλό όφελος από τις εισαγωγές από Βουλγαρία. Τα «βαφτίσια» και η χαμηλή φορολογία εξυπηρετώντας και τις τριγωνικές συναλλαγές.

Τρανό παράδειγμα η περίπτωση των Jumbo του Βακάκη. Η εδώ εταιρία εισάγει από την εκεί εταιρία του που με την σειρά της εισάγει από Κίνα.

Η δε δηλώσεις του Μανέτα αφορούν μόνο τα αυγά και όχι τα υποπροϊόντα – σκόνη κ.τ.λ – που χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική, τρόφιμα κ.τ.λ   

Εκεί να δεις lobbystaρα μου και lobbystaρου μου τι γινεται…

Υ.Γ Μανέτα εισάγει η Ελλάδα αυγά από την Τουρκία ; Γνωρίζεις ;  Και μην γυρίσεις να μου πεις και… δυο αυγά Τουρκίας !

Be the first to comment!
 
Leave a reply »