ΜΑΓΚΕΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ;

by on 29 March 2014

Ασύλληπτο. Αδιανόητο. Δεν έχει εφαρμογή πουθενά σε όλο το πλανήτη. ΜΑΓΚΕΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ; Περιμένετε από τα μίντια του Ψυχάρη, του Μπόμπολα, του Κοντομηνά, του Κυριακού και όλων των άλλων να σας πουν τι θα γίνει; Τι άλλο θα πρέπει να υποστεί αυτός ο λαός επιτέλους, για να καταλάβει ότι ένας μελλοθάνατος εγκληματίας στο Τέξας, έχει περισσότερα ανθρώπινα δικαιώματα πριν τον εκτελέσουν στην ηλεκτρική καρέκλα, από έναν Έλληνα φορολογούμενο πολίτη;

Στις 31 Μαρτίου ο Θεοχάρης Θεοχάρης θα κάτσει στην πολυθρόνα του. Θα ανοίξει τον υπολογιστή του. Θα πληκτρολογήσει ένα όνομα και αυτομάτως θα ανοίξει η καρτέλα της … κολάσεως.

Ο κ. Μάκης (τυχαίο το όνομα) έχει έναν τραπεζικό λογαριασμό στην χ τράπεζα ενός χωριού στην ορεινή Βαυαρία. Αν δεν σας αρέσει η Βαυαρία βάλτε στη θέση της αντίστοιχα όποιο κρατίδιο η χώρα θέλετε. Ινδία; Ιταλία; Τουρκία; Ότι θέλετε εσείς. Κάνει συναλλαγές με την χρήση οποιασδήποτε κάρτας (πιστωτικής, χρεωστικής κ.τ.λ) που έχει εκδώσει στο εξωτερικό. Στην εκεί τράπεζα ή  από επιχειρήσεις που έχουν την δυνατότητα αυτή στο εξωτερικό. Πουθενά δεν εμπλέκεται ελληνική τράπεζα.

Η συνολική ετήσια κίνηση που κάνει είναι αξίας για παράδειγμα 20.000 ευρώ. Περιλαμβάνει έξοδα που έκανε σε εστιατόρια, σε ξενοδοχεία, σε super market, σε μπυραρίες και όπου τραβάει η ψυχή του. Όλα αυτά πάντα στο εξωτερικό. Όχι στην ελληνική επικράτεια. Ένα βράδυ που ήταν κουρασμένος και έπινε το κρασάκι του, στο lobby του ξενοδοχείου, πήρε και μια τσέχα βίζιτα να του κάνει ένα μασαζάκι στη μέση γιατί ήταν πιασμένος.

Ε λοιπόν ο Θεοχάρης Θεοχάρης θα γνωρίζει ακόμα και πότε πηδάμε που πηδάμε (και τι !!!) τι ώρα και ποσό μας στοιχίζει το έρμο το πήδημα. Γελάτε;

Oι φορείς (τράπεζες κ.λ.π.) εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών (πιστωτικών ή και χρεωστικών) συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών ανάληψης σε ελληνικά Α.Τ.Μ. (Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές) διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υπουργείου Οικονομικών στοιχεία που αφορούν σε συναλλαγές καρτών πληρωμών που έχουν εκδοθεί στην αλλοδαπή από πιστωτικό ίδρυμα με έδρα εκτός Ελλάδας.

Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι:

α) Τριψήφιος κωδικός τράπεζας όπως ορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος.

β) Αριθμός κάρτας πληρωμών τράπεζας εκδότη που δεν λειτουργεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας.

γ) Πλήθος συναλλαγών καρτών που εκκαθαρίστηκαν, ανά μήνα βάση της ημερομηνίας συναλλαγής από την Τράπεζα

δ) Αξία συναλλαγών καρτών σε ευρώ που εκκαθαρίστηκαν, ανά μήνα βάση της ημερομηνίας συναλλαγής από την Τράπεζα

.Στο πλήθος των συναλλαγών του στοιχείου (β) προσμετρώνται οι εκκαθαρισθείσες συναλλαγές αγορών και επιστροφών (ακυρώσεων). Στην αξία των συναλλαγών του στοιχείου (δ) αφαιρούνται τα ποσά των επιστροφών (ακυρώσεων) από τα ποσά των αγορών (net balance). Στην αξία των συναλλαγών καταγράφεται το σύνολο του ποσού της αγοράς σε περιπτώσεις δόσεων (και όχι το ποσό της δόσης).

1.3 . Η συχνότητα διαβίβασης των παραπάνω στοιχείων των παραγράφων 1.1. και 1.2. είναι ετήσια και ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 28 η Φεβρουαρίου του επόμενου έτους του έτους αναφοράς

Ειδικά τα στοιχεία των περιπτώσεων 1.1.β και

1.1.γ, για την πρώτη εφαρμογή και μόνο, μπορούν να αποσταλλούν εώς 31 Μαρτίου 2014.

Τι πάθατε Lobbystαραδες μου; Σας κόπηκε το γέλιο;

Να σας δω αύριο που έχω την συνέχεια του ρεπορτάζ …