ΛΟΥΜΠΙΝΙΕΣ, με Τσίπουρο ΤΣΙΛΙΛΗ (*)…

by on 30 Ιουνίου 2014

ΑΓΟΡΕΣ. Περιμένοντας την απόφαση για την καμπάνα των 8,9 δις $ για την BNP Paribas. Οραικά χαμηλότερα στις 4.436 μον. ο CAC 40 στο Παρίσι.

ΗΠΑ. Σε υψηλά οκτώ μηνών οι προπωλήσεις κατοικιών τον Ιούνιο. Ομως στο 62,6 ο δείκτης ΡΜΙ τον ίδιο μήνα, χαμηλότερα των προβλέψεων.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Νέα μείωση στις λιανικες πωλήσεις, κατά 0,60% τον Μάιο.

ΜΑΡΚΕΤΑ. Εκανε το ΄΄γύρισμα΄΄ στο κλείσιμο. Με συντονισμένο μάζεμα, καθώς μόνο στην διαδικασία των δημοπρασιών άλλαξαν χέρια περί τα 23-24 εκατ. ευρώ. Το σχεδόν 1 / 4 του συνόλου των 95,7 εκατ. ευρώ. Το 52% έγινε στις τράπεζες. Στα 18,6 εκατ. ευρώ ο τζίρος στη μετοχή της Εθνικής, στο εύρος των  2,64-2,70 ευρώ κινήθηκε για να ΄΄κλείσει΄΄ στα 2,67 ευρώ.

ΕΤΕ. Ξεκινά εκ νέου την κάλυψη η BofA/M.L. Τιμή στόχος τα 3,30 και σύσταση αγοράς.

Κρατήστε στα υπόψη την επισήμανση της BofA πως η Εθνική είναι η μόνη τράπεζα με κάλυψη επισφαλών δανείων μέσω προβλέψεων και collateral σε ποσοστό που ξεπερνά το 100%. Θα μας χρειαστεί όταν θα έρθει η ώρα, δλδ ο επόμενος λογαριασμός.

ΕΥΑΘ. Στα 0,285 ευρώ/ μτχ τελικά το μέρισμα. Το ΤΑΙΠΕΔ συναισθανόμενο bla, bla, bla, το ΤΑΙΠΕΔ γνωρίζοντας πως bla, bla, bla επανεξετάζει την διαδικασία ΄΄αξιοποίησης΄΄ . Ο Σάκης Αποστολάκης ήταν από τους ελάχιστους Θεσσαλονικιούς δημοσιογράφους, ο οποίος εξ΄αρχής και χωρίς…γωνίες και…στρογγυλέματα είχε σταθεί απέναντι στη μεθόδευση ΄΄αξιοποίησης΄΄.

ALPHA BANK. Προς Δημ. Μαντζούνη- το ΤΧΣ συμμετέχει με 66,36% στο μ.κ της τράπεζας στην οποία συμπεριφέρεστε σαν να είναι πλήρως ιδιωτική και μάλιστα με κεφάλαια δικά σας.

Εδώ στην ΕΤΕ και το ποσοστό του ΤΧΣ έχει υποχωρήσει στο 57,2% του μ.κ. Τι να λέμε τώρα κ. Μαντζούνη.

ΔΕΗ. Μετά από καιρό, ένα καλό κλείσιμο στα υψηλά ημέρας των 11,29 ευρώ. Με συναλλαγές 4,328 εκατ. ευρώ.

ΜΥΤΙΛ. Με μείον στα 6,08 ευρώ (χαμηλό ημέρας στα 6, 06 ευρώ) ο Μυτιληναίος. Γιατί πάλι…

ΤΕΝΕΡΓ. Είμουν από τον πρωινό μέτριο-ελληνικό σχεδόν βέβαιος, πως σήμερα θα βλέπαμε φως. Εφτασε μέχρι τα 4,01 έκλεισε στα 3,98 ευρώ. Αποτίμηση 435,07 εκατ. ευρώ. Ακόμη είναι χαμηλά για να αρχίσω τις συγκρίσεις αλλά σιγά- σιγά, που λένε. Οταν θα έρθει η ώρα θα τα πούμε αναλυτικά.

ΟΠΑΠ. Το χρειαζόταν- και λόγω κλεισίματος μήνα, το 13άρι η μετοχή του ΟΠΑΠ. Με συναλλαγές 9,569 εκατ. ευρώ στο υψηλό ημέρας των 13 ευρώ.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Επιτέλους σε κλείσιμο αυτά τα ρημαδό 1,61 ευρώ, που έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου τελευταία. Και πάλι καλά.

LAMDA DEVELOPMENT. Στα 4,54 ευρώ ( – 3,20%) η μετοχή. Στα 0,108 ευρώ το ΛΑΜΔΑ Δικαίωμα. Με -64% όταν την Παρασκευή ξεκινούσε από τα 0,50smt. Θα μιλήσω ΜΟΝΟΝ εάν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση μου ( για να μην με λέτε εκ των προτέρων κακόπιστο…) και ΜΟΝΟΝ όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αμκ.

Για τα stock options του Οδυσσέα Αθανασίου ο lobbystas σας ενημέρωσε την ώρα, που έπρεπε.

Κάτω από το 5% το ποσοστό της Eurobank.

ΑΡΑ.ΑΙΓ. Σταθερό το χαρτί στα 6,98 ευρώ, βαφτισιμιά επειγόντως insiding γιατί με πιέζουν οι γνωστοί.

ΟΛΘ. Απάνεμο λιμάνι σε μπουρίνια, ειδυλλαικό στην μπουνάτσα. Υψηλό ημέρας στα 29,49 ευρώ. Ιστορικό υψηλό τα 30 ευρώ στις 26 Ιουνίου.

MLS. Μέχρι τα 4,67 σήμερα (στα 4,68 το ιστορικό υψηλό). Εκλεισε στα 4,60, αποτίμηση στα 57,12 εκατ. ευρώ.

Το Σάββατο, που είχα περάσει μία βόλτα από το Public (της Συντάγματος) τα MLS έφευγαν με τα…χίλια.

ΤΕΧΝ. ΟΛΥΜΠ. Στα 1,87 ευρώ με 10%, ο ισχυρός ενδιαφερόμενος για το Porto, που λέγαμε. Ο φίλος Δ.Ν (από το bankingnews) είχε πρωτογράψει. Σήμερα με συναλλαγές 178.395 ευρώ.

ΤτΕ- ΕΕΤ- υπ. Οικ. Οι τραπεζίτες δεν θελουν να υποχρεωθούν να πάρουν κι άλλες προβλέψεις για τα εκτός ελέγχου μη εξυπηρετούμενα μέσα στο 2014. Ο Γ. Στουρνάρας, ο οποίος γνωρίζει από μέσα και από πρώτο χέρι τι ακριβώς παίζει, πως θα τους χειριστεί τους τραπεζίτες. Οι τελευταίοι εξακολουθούν να ζουν στην…κοσμάρα τους, μάλιστα δύο εξ αυτών έκαναν παράπονα στον Γκίκα (Χαρδούβελλη) πως το όριο των 1.350 ευρώ (όριο διαβίωσης για τους ανήμπορους δανειολήπτες) είναι υψηλό. Πια οι τραπεζίτες, που έχουν αφαιμάξει ότι ρευστό και εγγύηση δόθηκε τα χρόνια της κρίσης.

Χρυσή ευκαιρία για τον Γιάννη (Στουρνάρα ) να τους παίξει στο γήπεδο του. Αρκεί να τολμήσει…

KLEEMANN. Εντάξει ρε παιδιά 1-2 ημέρες είπα και ΄γω να τον αφήσω ήσυχο τον αναβατήρα. Σήμερα στα 2,36 ευρώ (υψηλό ημέρας στα 2,38) με 6.230 κομμάτια. Στα 2,58 από τις 2/4 το υψηλό 52 εβδομάδων, τόχουμε? Νομίζω, πως ναι.

 MIG. Νέος αναπληρωτής CEO στη Marfin Investment Group ο Π. Θρουβάλας. Στο Δ.Σ. της εταιρίας και η Αγγ. Φράγκου μετά από πρόταση του IRF. Οι αλλαγές και η παρουσία της Αγγ. Φράγκου, που λέγαμε το πρωί. Ομως το χαρτί στο -3% και στα 0,485 ευρώ.

 ΜΑΙΛΛΗΣ. Ο.κ , ό τι πείτε.

ΤΑΙΠΕΔ. Σκοπιμότητες τα περί προεξόφλησης του διαγωνισμού για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Εάν μάλιστα το ΤΑΙΠΕΔ ονομάτιζε το χθεσινό ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ δημοσίευμα – άρθρο (?) της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ του Αλαφούζου θα άξιζαν συγχαρητήρια στο Ταμείο.

Πάσχο μου, πρέπει να αρχίσουμε να γράφουμε για τις business των Αλαφουζαίων με τους Κινέζους. Νομίζω…γιατί το προχθεσινό ΔΟΤΟ δημοσίευμα στο Σαββατιάτικο φύλλο ΄΄έβγαζε μάτια΄΄. 

(*) ΄με είχαν φιλέψει lobbystaράδες μου στο αποστακτήριο τους στη Ράξα (Τρικάλων) ένα στέμφυλο-απόσταγμα- χωρίς γλυκάνισο- τι να σας λέω…

– o λουμπινιάρης.-

Be the first to comment!
 
Leave a reply »