ΛΟΥΜΠΙΝΙΕΣ, με πολύ παγωμένο Tanqueray tonic,

by on 26 April 2014

ΑΓΟΡΕΣ. Ουκρανία και εταιρικά κέρδη πίεσαν την Wall Street, νωρίτερα στην Φραγκφούρτη ο DAX υποχωρούσε 1,54% στις 9.401 και στο Παρίσι ο CAC 40 λιγότερο (-0,80%) στις 4.443 μονάδες. Το γερμανικό χρηματιστήριο εκτός των άλλων (κυρίως…Ουκρανίας) έχει και την Deutsche Bank.

FITC. Αναβαθμίζει την Ισπανία, για ΄΄καθαρή έξοδο΄΄ από το Μνημόνιο τους ετοιμάζονται οι Πορτογάλοι. Και στη Αθήνα από 5 Μαίου ξεκινά η τεχνική συζήτηση για το χρέος.

ΕΚΛΟΓΕΣ. Τρεις μέχρι τις αυτοδιοικητικές και τέσσερις εβδομάδες μέχρι την 25 Μαίου έμειναν.

Και όσο χοντραίνει η ΄΄μάχη΄΄ τόσο απηυδίζει ο κοσμάκης.

ΜΑΡΚΕΤΑ. Στις 1.223,14 μονάδες ο Γενικός Δείκτης (- 0,60%) και κατά -0,61% στις 394,16 ο FT25.

Απολογισμός 7 ανοδικές, 2 σταθερές και οι λοιπές του 25άρη με απώλειες.

FFG. Την εκθειάσαμε 2-3 φορές τελευταία ο.κ, φτάνει. Στα 25,40 ευρώ και με αποτίμηση στα 1,70 δις ευρώ. Ούτε λίγο ούτε πολύ περί τα 400 εκατ. ευρώ λιγότερα από την Eurobank. Και πολλά είναι…

EUROBANK. Με ιδιωτική τοποθέτηση 4ωρών καλύφθηκαν τα πρώρα 1,25+1,2 δις ευρώ. Λίγο πριν κλείσω την υπόγα η προσφορά ξεπερνούσε τα 4 δις ευρώ (συμπεριλαμβανόμενης της δέσμευσης του Fairfax). Σιγά τώρα, όταν ο el Mago μας έλεγε για..αέρα τουλάχιστον 6 δις ευρώ και πρώτος ο lobbystas σας το μετέφερε ακουγόταν εντελώς ΄΄κουφό΄΄.

W.M. Washing Machine, the perfect W,M Greece. Οχι παίζουμε.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ. Υπολογίζεται, πως οι μεικτές προμήθειες των ξένων σπιτιών μόνο από την αμκ μόνο της Eurobank κυμάνθηκαν στα 75 εκατ. ευρώ.

Μεσοβδόμαδα έρχεται και το ομολογιακό της ΔΕΗ, μια χαρά. Business as usual.

G. SOROS. Διαβάζω παντού για ΄΄ μυστικό δείπνο΄΄ Soros στη Μεγ. Βρετανία. Τόσο…μυστικό και σε τόσο…απόμακρο μέρος. Το βράδυ, μετά τις 24.00 θα είναι στο Galaxy στο Hilton, τόσο μυστικά.

Μ. ΤΡΑΑ. Μόνον η Δημοκρατία και λίγο- στα παρασκήνια η Ελευθεροτυπία– ασχολήθηκαν με την τελευταία επίσκεψη του πρώην ανθύπατου του ΔΝΤ στην Αθήνα. Για business και αυτός ο αχώνευτος.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Σαν τον...Ελ Σιντ η χαρτάρα, χωρίς τον Πρόεδρο η συμφωνία που θα φέρει λίγο ζεστό χρήμα στα ταμεία. Στα 0,845 το χαρτί και με κομμάτια 719.269 τμχ.

ΓΕΚ/Τέρνα. Στα 3,77 ευρώ, όχι άσχημα ΄΄κουπονάκι΄΄ 0,27% με την στήριξη και της Eurobank Equities. Δεν την διάβασα την ανάλυση τους αλλά αυτό, που μου είπες για τον Φωκίωνα ρε Πάσχο μου, τι το ήθελες. Τι μου θύμισες.

ΙΝΤΚΑ. Κόκκαλης ολόπλευρα δίπλα στον ΄΄χοντρό΄΄. Με τον Μαρινάκη να έχει κάνει όλα τα σωστά κουμάντα. Με τους αμερικανούς Ο.Κ, που λέει και ο Πάσχος, με Κινέζους σχεδόν έτοιμη η συμφωνία.

Και με τα στοιχήματα να πέφτουν για το αν θα βγει ο Γιάννης Μώραλης από την πρώτη Κυριακή για να μην ταλαιπωριούνται οι…γαύροι.

Στήσε ρε ΄΄χοντρέ΄΄ και ένα χρηματιστήριο Εμπορευμάτων στο νεοκλασσικό του Πειραιά να πάρεις και το ναυτιλιακό χρήμα.

ΧΑΑ. Από την εποχή του Σπ. Καπράλου θυμάμαι που όλο μιλούσαν για παράλληλη διαπραγμάτευση μετοχών/εταιρειών ναυτιλιακών. Ακολούθησε ο Σωκ. Λαζαρίδης, ο οποίος μέχρι και Εμπορεύματα ήθελε να φέρει στη μαρκέτα. Ενα- ένα ρε Σωκράτη, μην …πήξουμε.

ΜΕΤΚΑ. Επιτέλους ένδειξη…ζωής από τον όμιλο. Δείχνει να κάνει βάση στα 6,20-6,30 ευρώ ο Μυτιληναίος.

ΠΛΑΘΡΑ. Νέο 9μελές δ.σ. στα Πλαστικά Θράκης. Κων. Χαλιορής πρόεδρος βεβαίως, αλλά και Χρίστος Σιάτης, Stefen Duffy.

ΝΗΡΕΑΣ. Την επόμενη φορά να τους εκνευρίσεις περισσότερο Πάσχο μου.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Αρχικά μέχρι τα 0,518 στο κλείσιμο ΄΄γύρισμα΄΄ στα 0,48 ευρώ. Δεν έχει τελείωσει όμως ο ΄΄ναύλος΄΄.

J&P ΑΒΑΞ. Από λίγο χαμηλότερα ξεκίνησα το μουαγιέν, δεν μπορεί να αποτιμάται 128 εκατ. Ευρώ με τον Ελλάκτωρα στα 678 εκατ. ευρώ. Δεν μου κολλάει.

PUBLIC. Οταν θα διαβάσεις τα οικονομικά αποτελέσματα του Public θα φτιάξεις θεματάκι Πάσχο μου, έτσι? Χαμός θα γίνεται, να υποθέσω!

MORGAN STANLEY. Τα ομόλογα της ευρω-περιφέρειας στηρίζουν το σκληρό ευρώ.

CREDIT SUISSE. Χαμηλότερα του μέσου όρου των τελευταίων 40 ετών η παγκόσμια ανάπτυξη.

λίγο αργά σήμερα, μετά και από δεύτερο Tanqueray tonic,

στις 21.55 ο DJIA υποχωρούσε 0,93% στις 16.349 και ο S&P στις 1.861 μονάδες.

Άντε και κάτι θα βρούμε να πούμε μέσα στο Σ.Κ.

σ.σ. Τεχνικό πρόβλημα με…κράτησε εκτός το πρωί. Αλλά εκτός από Ιντρακόμ δεν είχα άλλο γερό σιγουράκι…τη συγγνώμη σας.

– ο λουμπινιάρης.-