ΛΟΥΜΠΙΝΙΕΣ, με παγωμένη Vodka Zubrowka και πορτοκαλάδα Λούξ. (*) πριν την Πανσέληνο του Μαίου. (με ένα νέο σκάνδαλο Λάτση)

by on 14 May 2014

ΑΓΟΡΕΣ. Το ΔΝΤ βλέπει πιθανότητες 25% για αποπληθωρισμό στην Ευρώπη μέχρι το 2015.

Ζ.Κ. ΓΙΟΥΝΚΕΡ. Υπερβολικά ΄΄σκληρό΄΄ το ευρώ, θα προτείνει πολιτικές λύσεις για την ισοτιμία.

PRAET (ECB) Μόνο, που δεν επιβεβαίωσε τα…αρνητικά επιτόκια. Ετοιμάζουν σειρά μέτρων.

ΗΠΑ. ΄΄Κάλπασε΄΄ με ετήσιο ρυθμό 2,1% ο δείκτης τιμών παραγωγού. Υψηλό έτους. Σε αναμονή τα ευρω- χρηματιστήρια. Λίγο πάνω ο DAX ( στις 9.765) λίγο χαμηλότερα ο FTSE100 (6.877 ) και ο  CAC 40 στις 4.502 μονάδες.

ΜΑΡΚΕΤΑ. Στις 1.178,95 μονάδες ο ΓΔ με εύρος διακύμανσης στις 1.158,49- 1.186,95 . Το χαμηλό στην αρχή της συνεδρίασης το υψηλό στις 16.20 με το κλείσιμο περίπου 8 μονάδες πιο κάτω. Οχι άσχημα. Αρκεί που διακόπηκε το πτωτικό 4άρι και λειτούργησαν οι 1.150 μονάδες σαν στήριξη.

FT25. Στις 379,31 το κλείσιμο, σε εύρος 373,06-382,24 μονάδων.

ΤΖΙΡΟΣ. Συναλλαγές 150,3 εκατ. ευρώ με 128,7 εκατ. μτχ. Μόνο στην Εθνική έγιναν συναλλαγές 40 εκατ. ευρώ αλλά μπροστά στην…χαρτούρα, που έκανε τις προάλλες η Eurobank λογικά ήταν.

ΟΠΑΠ. Επιβεβαίωσε πανηγυρικά την τεχνικότητα του το χαρτί. Με + 5,66% στα 11,20 ευρώ. Με συναλλαγές 9,365 εκατ. ευρώ.

Λιγότερα πράγματα για ΟΤΕ και ΔΕΗ.

ΜΥΤΙΛ. Κάνει βάση στα 5,90 και λίγο ψηλότερα αλλά η αντίδραση του δεν ήταν αυτή που περίμενα σε σχέση με παλαιότερες κινήσεις της μετοχής.

MIG. Εν τέλει αυτή ήταν η μεγάλη συμφωνία που κυκλοφορούσε στην αγορά και είχε ΄΄φαγωθεί΄΄ ιο Πετράν.

Ο.Κ δεν θέλω να πω τίποτε περισσότερο μόνο στον κλάδο της ακτοπλοιίας δημιουργείται περιβάλλον αναδιάρθρωσης με την Πειραιώς να αναλαμβάνει το βάρος.

Ωστόσο από την εποχή που ο Σάλλας ήταν στο στόχαστρο των μετόχων της παλιάς Πειραιώς (Βαρδινογιάννηδες, Βασιλάκηδες, Κωνσταντακοπουλαίοι, Τσάκοι, Λασκαριδαίοι κ.λ.π ) και ο Βγενό πολύ κοντά στο να αναλάβει τον όμιλο (ήταν και ο Παναθηναικός στη μέση, τότε) άλλαξαν πολλά. Και φτάσαμε εδώ με ορισμένους στα διάφορα sites να γράφουν πως ο Σάλλας σώζει τον Βγενό. Αν και έμπειρος ποκαδόρος ο δεύτερος βγαίνει με μείον…that s life.

JUMBO. Το έχετε ακούσει το τελευταίο ραδιοφωνικό του Jumbo, χάνετε. Μόνο ο Βακκάκης θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι τέτοιο. Και σήμερα με πακέτα η μετοχή, με την εισηγμένη να κρατάει την αποτίμηση στα 1,52 δις ευρώ. Με τράβηγμα στο κλείσιμο η τιμή στα 11,14 ευρώ, μάτια…έβγαλε.

ΟΤΕ. Αναλυτικά στα sites τα μεγαλοστελέχη, που αγόρασαν μετοχές στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Παροχής Δικαιωμάτων Προαίρεσης για την αγορά μετοχών. Αναφέρω μόνο του…κολλητού του Πάσχου, Μιχ. Τσαμάζ. Απέκτησε 114.530 μτχ αξίας 514.239, 70 . Ικανοποιήθηκες φίλε μου?

ΘΕΟΧΑΡΗΣ. Dirty Harry, ξέρεις ποιόν έχει για ΄΄πλάτη΄΄ ο επονομαζόμενος και dirty Harry? Είναι ο μόνος που δεν καταλαβαίνει ούτε από Στουρνάρα ούτε από Σαμαρά.

Για την Aspis έχουμε κάτι να θυμηθούμε? Αλλά λέω να μην παίξουμε το παιχνίδι των πρώην δικών σου στη Συγγρού, Πάσχο μου. Η μισή και πλέον ΝΔ θέλει να τον…ξεσκίσει.

FOURLIS. Eπί τέλους καιρό περίμενα μία γεμάτη κίνηση. Με απογοήτευσε ο Σαράντης για καμμιά εβδομάδα τα πήρα πίσω σήμερα με τον ΦΡΛκ. Με + 7,21% στα 5,50 ευρώ και με καλές συναλλαγές.

Αλλά και ο Σαρνάτης κάτι έδωσε πίσω. Στα 7,25 ευρώ.

MLS. Το ότι στάθηκε αξιοπρεπώς στη διόρθωση αρκεί. Χωρίς μεταβολή σήμερα στα 4,27 ευρώ μόλις 0,03 ευρώ χαμηλότερα από το ΄΄υψηλό΄΄ των 4,30 της 2 Μαίου.

ALEX. Διάβασα άρθρο της Ρίτας Πικρού- Μωραιτάκη με αφορμή την υπογραφή για πετρέλαια- έμπρακτη απόδειξη της στροφής προς τη ανάπτυξη. Υποψήφια ευρωβουλευτής με την ΝΔ η σύζυγος του Αλέξανδρου.

Πάω πάσσο…

EUROBANK. Με 13,01% η Capital, με 8,77% η  Fairfax μετά την αμκ.

ΕΤΕ. Άντε να βγει και το μετοχολόγιο της Εθνικής να δούμε τα ονόματα των Λάτση και Μυστακίδη στο μ.κ. της νέας Εθνικής.

ΛΑΤΣΗΣ/ QUIZ. Εύλογο το ερώτημα αναγνώστη πως από 9 διαφορετικές πλευρές που κατείχαν τις μετοχές Eurobank όταν αντηλλάγησαν με μετοχές της Εθνικής -μετά τη διάσπαση που είχε κάνει ο Σπύρος Λάτσης λίγο πριν από τη συγχώνευση για λόγους σχετιζόμενους (;) με τις ελβετικές αρχές κεφαλαιαγοράς και το EFG Group- φτάσαμε να κατέχει ως ενιαίος κωδικός το ποσοστό της Εθνικής (πλέον) το  Ίδρυμα,  είναι άγνωστο.

Σημείωση lobbystas: Δεν διαβάζει lobbystas; Έχει γίνει κουρκούτι (το μυαλό) από το πολύ Bankingnews; Το Ίδρυμα υπάγεται σε νόμο περί φοροαπαλλαγών. Θυμηθείτε το ρεπορτάζ. Τα 9 μέλη είναι ταυτόχρονα και μέλη στο Ίδρυμα. Έκαναν δωρεά και δεν πλήρωσαν τον φόρο μεταβίβασης. Δεν ξέρω αν έλαβαν και φορολογικά bonus! Lobbystaραδες μου, αν δεν τα πιάνετε αυτά τα εύκολα, δεν κάνουμε δουλειά. Μην παιδευόμαστε άσκοπα. Το κλείνουμε το μαγαζί και πάμε για χαμομήλια. Σας θέλω σπίρτα. Μην με απογοητεύετε. Θα το έκανα ξεχωριστό μεγάλο θέμα, αλλά τρέχουν χίλια πράγματα και δεν προλαβαίνω. Λουμπινιάρη, συγκαλείται έκτακτο meeting. Θέμα η δυστοκία ανάγνωσης του αναγνωστικού σου κοινού. Και να ξέρεις. Ο αδελφούλης είναι σκληρός με αυτά. Θα σου ανακοινωθεί η ώρα και ο τόπος με μήνυμα …  Μπύρα για μας, βότκα για σένα. Αδελφούλη ετοίμασε ποινή…

ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ. Εκτός από τους προφανείς προεκλογικούς λόγους και σκοπιμότητες η απόφαση του Χρ. Σταικούρα για αναστολή καταβολής δόσεων για επιχειρηματικά δάνεια με εγγύηση Δημοσίου αφορά και ΄΄φωτογραφίζει΄΄ συγκεκριμένες εταιρείες. Και ανοίγει παραθυράκι για τα δανεικά και αγύριστα των ΝΔ (κυρίως ) του ΠΑΣΟΚ.

Παράλογο αλλά έτσι είναι…

(*) από τις καλές πολωνικές βότκες- γνωστή στο City ως Bison Grass Vodka- προτιμάται και με χυμό μήλου.

Τα LOUXάκια γενικά τα πάω, εξηγημένα παιδιά τα αδέλφια Μαρλαφέκα.

άντε και καλό σας βράδυ…

– ο λουμπινιάρης.-