ΛΟΥΜΠΙΝΙΕΣ, με παγωμένη CORFU BEER (*)

by on 27 May 2014

ΑΓΟΡΕΣ.- Λίγο χαμηλότερα του ιστορικού υψηλού των 9.951 μονάδων νωρίτερα ο DAX.

BEΡΟΛΙΝΟ. Φασίστες οι νικητές των γαλλικών εκλογών, κατά τον W. Scheuble. Μάλιστα μάλλον έχασε την ψυχραιμία του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. Τώρα πείτε μου εσείς, το να ενοχλείται σφόδρα το Βερολίνο από την θριαμβευτική επικράτηση της Marine Lepen, το να τους αποκαλεί φασίστες ποιός ο γερμανός ΄΄τσάρος΄΄ μήπως δεν καταλαβαίνω κάτι, Πάσχο μου? Δηλαδή δημοκράτης ο ολίγιστος Hollande, ο ολετήρας του κόμματος του και της πατρίδας του?Πάμε στα δικά μας, γιατί δεν μας τα λένε καλά οι φρίτσηδες.

ΜΑΡΚΕΤΑ. Έκανε το 6 στα 6 με άνετη υπέρβαση των 1.200 μονάδων- στόχος η περιοχή του ΚΜΟ 90 στις 1.220 μον.- με συντηρητικό παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης και ανοδικό κλείσιμο.

Τα ΄΄ισχυρά χέρια΄΄ πόνταραν στον Σαμαρά και στηρίζουν μετεκλογικά το στοίχημα τους. Εισροές χθες και σήμερα από  hedge funds.Μπορούν να ΄΄τρέξουν΄΄ την αγορά να πιάσει το 8άρι σερί του 2014.

FTSE. Στις 388,40 μον. ο FTSE με την πλειονότητα των μετοχών του δείκτη στο συν.

Με συναλλαγές 191 εκατ. ευρώ αυξημένες σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση. Τα 83,2 εκατ. ευρώ στην Εθνική και άλλα 30 εκατ. ευρώ στην Eurobank. ΄΄ Μόνον΄΄ 18,8 εκατ. ευρώ στη μετοχή της Πειραιώς, σας το έλεγα από το πρωί πως έχουν υποχωρήσει- συγκριτικά πάντα- οι τζίροι στην Πειραιώς.

Διαβάζω, πως θα η Πειραιώς θα πάει τελικά σε απορρόφηση της Γενικής? Είναι σίγουρο? Ο Νικόλας Καραμούζης αμετακίνητος Νίκο Πάσχο, μην ανησυχείς για τον φίλο σου.

ΕΤΕ. Στα 8,69 δις ευρώ η αποτίμηση της, στα 8,69 της Alpha Bank.

ΣΕΒ. Θα είναι όλοι οι καλοί αύριο στο ΜΕΓΑΡΟ. Να συζητήσουν και για τα…δανεικά και αγύριστα του ΟΜΜΑ και τα 230 εκατ. ευρώ που φόρτωσαν στο πόπολο. Ο lobbystas θα έχει άνθρωπο του στην εκδήλωση, με συνολάκι DvF και Louboutin μια χαρά θα μας εκπροσωπήσει η θεία Δίκη. Θα έχει το νου της στον νέο πρόεδρο, να τον ρωτήσει για τις ζημιές των εταιρειών του…

 ΟΠΑΠ. Αύξηση κερδών 27,6% στο τρίμηνο, στα 965 εκατ. ευρώ ο τζίρος.

Γ. ΣΤΟΥ. Σε είχαμε προειδοποιήσει Γιάννη μας, πανταχόθεν βάλλεσαι. Με πρώτο και καλύτερο τον..σύντροφο σου Βενιζέλο.

Εμ τα ΄΄κουκούλωσες΄΄ με την λίστα Lagarde, την γλύτωσε- προσώρας- ο χοντρό Μπένυ. Ας πρόσεχες φίλε…

ΠΕΤΡΑΝ/ B.N. Τα ρέστα σου ρε Πετράν με Γ. Στου και Προβό, τα ρέστα σου. Τι μανιάτικο και αυτό ρε παιδί μου.

ΑΡΑΙΓ. Ηλία (Ζαχαράκη) το βλέπεις το…δρομολόγιο έτσι? Στα 8,50 ευρώ νέο υψηλό ever φίλε Ηλία, αφιερωμένο εξαιρετικά.

Αποτίμηση 607 εκατ. ευρώ, θυμάσαι πόσο σου είχε πει ο κοινός γνωστός μας…

MLS. Κάθε μέρα αγόραζε και 2-3-4.000 κομμάτια ο Ι. Καματάκης. Ανακοινώσεις για αγορές από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σταθερά τις τελευταίες 5-6 συνεδριάσεις.

FOURLIS. Χχμμμ, ζημιές 4,4 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, αυξημένος τζίρος. Αυξάνει την τιμή-στόχο στα 6,7 ευρώ η IBG.

EΛΛΑΚΤΩΡ. Μου άρεσε, δύο μέρες τους θίξαμε και να το + 9,43% στα 4,06 ευρώ. Να το επαναλάβουμε το ΄΄χώσιμο΄΄. Ξένος αγοραστής σήμερα.

MOTOR OIL. Ξένος και στο πακέτο της ΜΟΗ, ανακοινώνει το Q1, μπορεί λίγο ψηλότερα από τα 8,60 ευρώ.

MIG. ΄΄Ψόφια΄΄ πράγματα σήμερα, κρίμα το πρωινό ΄΄λιβάνισμα΄΄ .

ΝΗΡΕΑΣ. Του Νηρέα δεν το πίστευα το πρωί που το έγραφα. Γνωστός βέβαια αυτός, που το ΄΄τρέχει΄΄ ξέρει από αγορά αλλά εμένα μου έχει καρφωθεί το ντοκυμαντέρ του Τάσου Τέλλογλου, στο STAR

ΕΛΛΑΣΤΡΟΝ. Εντάξει ρε παιδιά, τάπαμε μια, τάπαμε δυό αλλά με 452 κομμάτια όλα και όλα ούτε τριγωνάκι μεταξύ μας δεν μπορούμε να στήσουμε. Ακριβώς 366 ευρώ ούτε οι  προμήθειες…

ΕΛ.ΠΕ. Εχω μία καλή πληροφορία από μέσα αλλά δεν…αναφέρθηκα και το πρωί, ο.κ βγήκε το ΄΄χαρτί΄΄ αλλά πολύ χοντρό για να είναι αλήθεια.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ. Ξέρετε πόσο είναι το ταμείο- ο προυπολογισμός- που θα έχει να διαχειριστεί η νέα περιφερειάρχης μέχρι το 2017/18?

Σημερινά, αποπληθωρισμένα, πάνω από 12,5 δις ευρώ και μπορεί να μου διαφεύγουν 2-3 ΣΔΙΤ στα απορρίμματα.

ΣΩΛ.ΚΟΡ. Ρε Πάσχο πλάκα μου κάνετε? Δηλαδή πείτε μου, θα το πάει όντως 2 ευρώ? Σε ρωτάω τώρα τόσες μέρες, ο κολλητός σου κρύβεται και συ σιωπάς. Και κάθε μέρα η χαρτάρα νάσου στο ταμπλό.

(*) από τις…απαιχτες ALE μπύρες. Κερκυριακή, βραβευμένη, must για τα αγγλάκια. Γνώστης ο Σπ. Καλούδης και σημείο αναφοράς πια ο Αρίλλας στα βόρεια του νησιού.

– ο λουμπινιάρης.-