ΛΟΥΚΑ, ΓΝΩΡΙΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ κα ΜΑΡΙΛΗ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ;

by on 23 May 2015

Με αφορμή τις μεγάλες και βαρύγδουπες δηλώσεις σου, θα ήταν φρόνιμο να απαντήσεις στα βασικά, καίρια και καυτά… ερωτήματα που θα σου θέσει το lobbystas. Είπες στις εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της INTERTANKO (ένωσης ιδιοκτητών τάνκερ): «Η Εθνική Τράπεζα έχει κατακτήσει μια ισχυρή παρουσία στη χρηματοδότηση της ναυτιλίας, ως στρατηγική επιλογή, με σημαντικά αμοιβαία οφέλη για την Τράπεζα και τους πελάτες της. Η Εθνική Τράπεζα επιδιώκει να συνεχίζει να παίζει καταλυτικό ρόλο στην ικανοποίηση των αναγκών μεγάλων πελατών στον τομέα της ναυτιλίας, μέσω συνεργασιών και αποτελεσματικών μορφών χρηματοδότησης».

Δεν θα αποκρυπτογραφήσω τα λεγόμενα σου. Πάνω σε αυτά όμως που μας είπες, οφείλεις να εξηγήσεις τι πραγματικά συμβαίνει με τους εφοπλιστές στην ΕΤΕ.

Μαρία (Μαρίλυ) Φουγκίστα. Διευθύνουσα σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας Franco Compania Naviera S.A, συμμετέχει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και σε άλλα διοικητικά συμβούλια, είναι μέλος φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, μουσείων και οργανώσεων κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Την κ. Μαρία (Μαρίλυ) Φραγκίστα εξέλεξε ως νέο μέλος του το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κατά τη συνεδρίασή του στις 23/11/2010 σε αντικατάσταση της κ. Μαρίας Σκλαβενίτου. Παραιτήθηκε στις 26 Ιουνίου 2014.   

Βασικό ερώτημα: Η  φημισμένη (και glamouros)  εφοπλιστική οικογένεια Φραγκίστα ήταν μέτοχος στην Εθνική και ως εκ τούτου τοποθετήθηκε και στο Δ.Σ της τράπεζας η κα Μαρία; Παραμένει μέτοχος ή μετά την αποχώρηση της ρευστοποίησε το ποσοστό της;   

Στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ η οικογένεια φιγουράρει με αρκετά εκατομμύρια.

FRAGKISTA (ZARAKOVITIS) ELENI OWNER OF A BOAT SOCIETY $17,775,491

FRAGKISTA MARIA (MARILY) OWNER OF A BOAT SOCIETY       

$15,861,971

FRANGISTAS NIKOLAS OWNER OF A BOAT SOCIETY

$15,861,850

FRANGISTAS RHEA A.         

$15,861,850

(Κατά το lobbystas, υπάρχουν και άλλα ποσά σε νομικά πρόσωπα συμφερόντων οικογενείας Φραγκίστα, θέμα που θα ασχοληθούμε άλλη μέρα)

Καίριο ερώτημα: Έχει χρηματοδοτηθεί η εταιρία ή μέλη της, από την ΕΤΕ με την μορφή δανείων άμεσων ή έμμεσων; Εάν ναι εξυπηρετούνται τα δάνεια ; Ενέχυρα ή υποθήκες υπέρ της ΕΤΕ ήταν και μετοχές της ΕΤΕ κυριότητας οικογενείας Φραγκίστα ή νομικού «της» πρόσωπου;       

Καυτό ερώτημα: Κατά την διάρκεια της θητείας της (κας Μαρίας) στο Δ.σ ΥΠΗΡΞΕ η οποιαδήποτε συνδιαλλαγή τύπου χρηματοδότησης (οποιασδήποτε μορφής)  μεταξύ της τράπεζας και της Franco Compania Naviera S.A;

Υ.Γ. Λούκα, έμαθε ο Λεω από βέσπα; Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε μαζί;     

Συνεχίζεται…