ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ από το ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ στην LAMDA DEVELOPMENT…

by on 10 September 2014

΄΄Κόκκινη κάρτα΄΄ για το Ελληνικό…δημιουργεί εκ των πραγμάτων νέες εμπλοκές και καθυστερήσεις στο project της Lamda Development. Σημειώνεται, πως τις τελευταίες ημέρες φημολογούνταν η αρνητική γνωμάτευση του Ε.Συνεδρίου (θυμίζοντας παλιότερες αποφάσεις του για διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ *) ωστόσο η χθεσινή οριστική απόφαση πως η σύμβαση ΔΕΝ εγκρίνεται ξάφνιασε αρκετούς.

Πέραν του ότι αποτελεί ΄΄χτύπημα΄΄ κατά του ομίλου Λάτση (θυμίζω, πως η Μαρ. Λάτση είχε βγει προσωπικά μπροστά ακόμη και σε παρουσιάσεις του project, είχαν χρησιμοποιηθεί φίλια ΜΜΕ και σχέσεις λ.χ. με την Ελλη Στάη κ.λ.π ) δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τους ΄΄παραιτηθέντες΄΄ Κ. Μανιατόπουλος- Γ. Εμίρης αλλά και για το ΄΄απυρόβλητο΄΄ στο οποίο παραμένει ο Ανδρ. Ταπραντζής (**).

Για τον Οδυσσέα Αθανασίου της Lamda Development ο lobbystas τάχει πει, μην ξανά γινόμαστε κακοί και δυσάρεστοι, έτσι και αλλιώς…   

(*) αντίστοιχες αποφάσεις για το ακίνητο Κασσιόπης στην Κέρκυρας στην NCH, του Παλιουρίου Χαλκιδικής στον Ιβάν Σαββίδη, για το χαρτοφυλάκιο των 28 κτιρίων του δημοσίου μέσω sale & leaseback στις Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ- σήμερα Grivalia AEEAΠ κ.τ.λ.).  Οι συμβάσεις είχαν τελικά υπογραφεί αφού υποβλήθηκαν εκ νέου προς έγκριση με τις αλλαγές που ζητούσε το Ελεγκτικό Συνέδριο. Και στην περίπτωση του Ελληνικού αναμένεται να κατατεθεί αίτηση ανάκλησης από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ.

Σε κάθε περίπτωση- που θα εγκριθεί εν τέλει το project – προκαλεί εντύπωση πως παρά την προετοιμασία μιας τόσο μεγάλης επένδυσης δεν απετράπηκε η αρνητική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Θα αναζητηθούν άραγε ευθύνες? να περιμένουμε εξελίξεις?

(**) εντάξει γνωστές οι σχέσεις του ταλαντούχου κ. Ταπραντζή με τον Ευ. Βενιζέλο (στην Νάξο παραθέριζε με την οικογένεια του ο γνωστός μας και από την παλιότερη θητεία του στα ΕΛΤΑ/2001, ΑΘΗΝΑ 2004, ΤΤ κ.λ.π) αλλά…είπαμε.

– ο λουμπινιάρης.-