ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ…

by on 19 May 2016

Διαβάζω, Πάσχο μου τις τελευταίες ρηξικέλευθες παρεμβάσεις του προέδρου του ΣΕΒ, Θεόδωρου Φέσσα, πως η ανάκαμψη θα έρθει με μεγάλες ξένες επενδύσεις…

Τι παρέμβαση κι αυτή, ρε lobbystaράδες, που όπως σχολιάζει ένας αναγνώστης πρόκειται για τον τύπο με τις offshore, που μας κάνει μαθήματα. ACS courier, Quest, σεμινάρια εκπαίδευσης, παιχνίδια στο χρηματιστήριο, γενναίες επιστροφές κεφαλαίου και υπέρογκες αμοιβές στην διοίκηση (δλδ στον εαυτό του) κ.λ.π.

 ΄ Η ένας άλλος, ο οποίος υποστηρίζει, πως πρόκειται για προτάσεις του ΣΕΒ, που θα γίνουν απαιτήσεις του ΔΝΤ στην επόμενη αξιολόγηση οπότε θα ανοίξουν τα ε ρ γ α σ ι α κ ά. 

Εν τέλει οι Επιχειρηματίες και οι Βιομήχανοι (κατά τα αρχικά του νέου ΣΕΒ) έχουν τον πρόεδρο, που τους αξίζει.

Εν τέλει η εικόνα του εγχώριου επιχειρείν είναι καθ΄ομοίωση των μελών του Συνδέσμου, που διορίζουν τέτοιους άξιους ανθρώπους στην ηγεσία του οργάνου τους.

    Διαβάζω, Πάσχο μου, πως ο κ. Φέσσας

    ερωτηθείς για τις πρόσφατες επισημάνσεις του Συνδέσμου περί υπερτροφικού δημοσίου τομέα,  σημείωσε ότι απαίτηση του ΣΕΒ δεν είναι να υπάρξουν απολύσεις και μειώσεις μισθών, αλλά η αναδιοργάνωση του δημοσίου τομέα ούτως ώστε αυτός να καταστεί πιο παραγωγικός (sic).

Στο ίδιο πλαίσιο, σημείωσε ότι χρειάζεται η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, ο οποίος έχει πλέον παλιώσει, τονίζοντας ότι η ισχύ του έχει δημιουργήσει ένα πλήθος προβλημάτων τα οποία είναι ορατά καθημερινά στις ΔΕΚΟ και στις δημόσιες επιχειρήσεις (sic).

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στις εργασιακές σχέσεις,  ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος διαφωνεί με τις ομαδικές απολύσεις και με το lock-out, α λ λ ά  τόνισε ότι όλο αυτό το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί με «ανοικτούς ορίζοντες» (sic)

   Στο συγκεκριμένο σημείο, ερωτήθηκε αν αυτό προϋποθέτει και τη μείωση του 13ου και 14ου μισθού, για να απαντήσει ότι δεν θέτουμε συγκεκριμένα μισθολογικά θέματα, αλλά οι σχέσεις επιχειρήσεων και εργαζομένων θα πρέπει να επανατοποθετηθούν στα νέα δεδομένα.

Το πιάσατε το υπονοούμενο lobbystaράδες, καταλαβαίνετε τι παίζει από την επόμενη αξιολόγηση….

Με τις υγείες μας…

– εντίμως λουμπινιάρης.-