ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΥΣΤΙΑ… ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

by on 7 Αυγούστου 2018

Θυμάστε εκείνο τον… σοσιαλιστή τον Κουλούρη;

Έβαλε πλαφόν στο μπουκαλάκι το νερό τα 0,50 ευρώ.

Έτσι νομιμοποίησε την μεγαλύτερη ληστεία εις βάρος των καταναλωτών αφού η χονδρική αγορά ήταν στα 0,08 ευρώ, στην λιανική πωλείτο προς 0,30 ευρώ αλλά επειδή στημένα λαμόγια – επι τούτου – πουλούσαν ακόμα και 1 ευρώ το μπουκαλάκι, ήρθε ο Κίμωνας να μας σώσει !!!

Έτσι και τωρα πάλι για το καλό μας.

Επειδή η κατανάλωση στα καύσιμα σημειώνει ραγδαίο πτώση, οι ΛατσοΒαρδινογιανναιοι…, ανεβάζουν όλο και περισσότερο το περιθώριο κέρδος στα διυλιστήρια «τους» για να αντισταθμίσουν τις απώλειες.

Έτσι ρίχνουν τον λαγό στην αγορά ότι έρχεται πλαφόν για να αντιδράσουν οι πρατηριούχοι και καλά !

Αν μπει πλαφόν όλοι θα πωλούν εκεί !

Για το καλό μας έτσι…

ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΥΣΤΙΑ…

…Αντιδρούν οι πρατηριούχοι στις πληροφορίες για πιθανότητα επιβολής πλαφόν στις τιμές των καυσιμων συγκεκριμένων νησιωτικών περιοχών.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) «είναι γεγονός ότι οι τιμές των καυσίμων παγκοσμίως και όχι μόνον στην Ελλάδα, έχουν αυξηθεί εξ αιτίας των υψηλών τιμών του αργού πετρελαίου, WTI και BRENT. Επίσης είναι γεγονός ότι σε κάποια νησιά σε σύγκριση με τις τιμές που διαμορφώνονται στην ηπειρωτική Ελλάδα και ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, έχουν αισθητή διαφορά».

Η εξήγηση για τις διαφορές αυτές που δίνει η Ομοσπονδία είναι ότι:

«Ο μεγάλος αριθμός Εταιρειών Εμπορίας και Πρατηρίων που δραστηριοποιούνται στην ηπειρωτική Ελλάδα με υπολογίσιμες καταναλώσεις καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, δημιουργεί έναν πολύ ισχυρό ανταγωνισμό, σε πολλές περιπτώσεις και αθέμιτο, συμπιέζοντας τα ποσοστά των μικτών κερδών τους μεταξύ 3- 6%. Αντιθέτως στα νησιά ο μικρός αριθμός Εταιρειών και Πρατηρίων που δραστηριοποιούνται, με εποχικές-καλοκαιρινές καταναλώσεις, δικαιολογημένα τους οδηγεί για την επιβίωση τους σε μικτά ποσοστά κερδών μεταξύ 5-8%, είναι αθέμιτο και παράλογο ;;

»Για την εξαγωγή σωστών συμπερασμάτων σας γνωρίζουμε ότι η σημερινή τιμή του Διυλιστηρίου Αμόλυβδης 95 oct (προϊόν + φόροι) είναι 1,210 + 24% ΦΠΑ = 1,500, όταν η μέση τιμή λιανικής στην Ελλάδα είναι σήμερα 1,650.

Στην διαφορά που προκύπτει μεταξύ τιμής Διυλιστηρίου και λιανικής, εμπεριέχονται το κέρδος της Εταιρείας Εμπορίας, το μεταφορικό κόστος και το κέρδος του Πρατηρίου»…

Be the first to comment!
 
Leave a reply »