Κιοφτέδες – Kadınbudu köfte

by on 15 January 2020

Σήμερα θα φτιάξουμε kadınbudu köfte που είναι ένα από τα 300 και πλέον είδη κεφτέ που υπάρχουν στην τουρκική κουζίνα αλλά σίγουρα από τις καλύτερες και πιο αγαπημένες συνταγές. Ορίστε τα υλικά:

600 γραμμάρια κιμά

½ κούπα ρύζι

1 κρεμμύδι

3 αβγά

Αλάτι

Πιπέρι

Κύμινο

1 κούπα τριμμένη φρυγανιά

1/2 κούπα αλεύρι

Λάδι για το τηγάνισμα

Πρώτα πλένουμε το ρύζι και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μια κούπα νερό και λίγο αλάτι και βράζουμε το ρύζι χωρίς να μαλακώσει εντελώς. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ή το τρίβουμε στον τρίφτη. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και βάζουμε τον μισό κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Μόλις ψηθεί το βάζουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε τον ωμό κιμά, το αλεύρι, το ρύζι, το μίγμα κρεμμύδι-κιμά, ένα αβγό, τα μπαχαρικά και το αλάτι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ζυμώνουμε. Τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα. Χτυπάμε τα δύο αβγά. Πλάθουμε κεφτέδες σε οβάλ σχήμα. Βουτάμε έναν-έναν τους κεφτέδες πρώτα στην φρυγανιά μετά στο αβγό και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Καλή όρεξη!