ΚΕΡΑΣΙΝΑ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ για ΤΡΑΠΕΖΕΣ και ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ “ΜΑΦΙΑ”

by on 31 March 2015

Ήταν Οκτώβρης του 2013, όταν σε ανοιχτή συζήτηση της Ν.Ε Τραπεζών του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. θυμίζω, 23/10/13 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, στον πρώτο όροφο) με θέμα τις τράπεζες η νυν εκπρόσωπος του δημοσίου στο ΤΧΣ, Κερασίνα Ρυατοπούλου είχε παρουσιάσει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

Είχε εστιάσει- και ορθά τότε- στο ότι το ποσοστό των ιδιωτικών χρεών ως ποσοστό επί του ΑΕΠ είναι χαμηλό στην Ελλάδα (σε σύγκριση με το μ.ο στην Ευρώπη). Εν τούτοις παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρωζώνη, καθώς ο μέσος όρος ήταν (Οκτ. 2013) στο 30% έναντι 10% του ευρωπαικού μ.ο.

Μάλιστα μεταξύ άλλων που είχαν απευθύνει ερωτήσεις, είχε θέσει και η αφεντιά μου ερώτημα με το πως προτίθεται να χειριστεί  το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ και ποιός ήταν ο ρόλος των τραπεζιτών και των ίδιων των τραπεζιτών στην κρίση. Προφανώς να μην ενθυμείται σήμερα η εκπρόσωπος του δημοσίου στο ΤΧΣ αλλά…

Για να μην μακρηγορώ, όποιος δεν βαριέται μπορεί στο avgi.gr να αλιεύσει ενδεικτικά μερικά μόνο λαύρα άρθρα για το σύστημα.

Για την ευκολία…παραθέτω, Νέα προκλητικά “δωράκια” – απαλλαγές από φόρους και υποχρεώσεις προς τρίτους στις τράπεζες (29/4/2014), Νέες κεφαλαιακές ανάγκες τραπεζών (14/3/2014), Η “κάστα” των τραπεζιτών απολαμβάνει προνόμια με επιβάρυνση των Ελλήνων φορολογουμένων (26/7/2103), Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διασώζει και εξωραίζει την Eurobank (13/7/2013).

Αυτά τα ολίγα. Ες αύριον η επόμενη “ψαριά”.

Με τους… συντροφικούς χαιρετισμούς ενός παλιομοδότη ΑΛΙΕΩΣ.