ΚΑΤΑ 425 ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΑΣΗΣ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

by on 26 July 2019

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής (PPK) της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας (TCMB) προχώρησε σε μείωση των επιτοκίων επαναγοράς μιας εβδομάδας κατά 425 μονάδες βάσης, στο 19,75% από 24% που ήταν προηγουμένως.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν το τελευταίο διάστημα δείχνουν μια μέτρια ανάκαμψη στις οικονομικές δραστηριότητες, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας για τη μείωση των επιτοκίων.

Παρά την εξασθένηση των προοπτικών παγκόσμιας ανάπτυξης, η ανοδική τάση στις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών συνεχίζεται με την επιρροή των εξελίξεων στην ανταγωνιστικότητα και ιδιαίτερα η ισχυρή πορεία του τουρισμού στηρίζει την οικονομική δραστηριότητα μέσω άμεσων και έμμεσων τομέων, αναφέρει η Κεντρική Τράπεζα.

«Προβλέπεται ότι οι καθαρές εξαγωγές θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και ότι θα συνεχιστεί η σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας μαζί με την πτωτική τάση του πληθωρισμού και τη μερική βελτίωση των χρηματοοικονομικών συνθηκών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι σε πέντε εργάσιμες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα μια περίληψη της συνεδρίασης της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής.