ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΥΣ ή ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΥΣ” ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ…..

by on 15 October 2015

Άρχισαν να στέλνουν μαζικά οι τράπεζες τα μπουγιουρντί της σωτηρίας μας,  “για την συλλογή πληροφοριών και την  αξιολόγηση της οικονομικής κατάστασης των δανειοληπτών – πολιτών,  με σκοπό την κατάταξη των πολιτών σε “συνεργάσιμους η μη συνεργάσιμους” με τα πιστωτικά ιδρύματα”….. όπως αρέσκονται να  λένε αυτές τις χαβούζες των τραπεζιτών.

Τα έντυπα αυτά περιέχουν απίστευτα και απίθανα στοιχεία, τα οποία ο πολίτης θα πρέπει να “δώσει” απαξάπαντος, εντός 15 ημερών,  στο “πιστωτικό ίδρυμα” για να τον “Κατατάξει”, ποιος ;

Το ίδιο το πιστωτικό ίδρυμα !

Τα ευαγή αυτά ιδρύματα, αφού συλλέξουν ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και είναι πάρα πολλά και  βέβαια ΟΛΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, αφού δηλαδή ξεβρακωθεί ο πολίτης μπροστά  σε αυτά τα τρισμέγιστα, άφθαρτα, αξιόπιστα και αδιάφθορα ιδρύματα, τότε θα περιμένει την απάντηση τους, ΑΝ και εφόσον ΤΟΝ ΚΑΤΑΤΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ και από αυτή την ΑΠΟΛΥΤΑ  ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ, θα κριθεί το μέλλον του και αυτού και της οικογένειάς του και της περιουσίας του,  που με τόσο κόπο απέκτησε δουλεύοντας 30 χρόνια ……

Όλοι έχουν δει αυτό τον Νόμο έκτρωμα, την απόφαση έκτρωμα της Τράπεζας Ελλάδος και τον έκτρωμα Κώδικα δεοντολογίας που διέπει αυτή την διαδικασία …..ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ, ούτε Δικηγορικοί σύλλογοι,  ούτε δικαστικές οργανώσεις, ούτε Βουλευτές ούτε ανεξάρτητες αρχές, ούτε καταναλωτικές οργανώσεις …..ΚΑΝΕΝΑΣ μα κανένας  δεν εξέφρασε, ούτε προβληματισμό, ούτε αντίρρηση, σε ότι κατασκεύασαν και πέρασαν νύχτα οι ίδιοι οι τραπεζίτες για να “σώσουν” τους πολίτες “με οικονομικές δυσχέρειες ” όπως τους ονομάτισαν οι  εν λόγω μάγκες .

Και θα εξαρτήσουν όλους τους πολίτες αυτής της μπανανίας  απο τα αρχίδια των ευαγών ιδρυμάτων των τραπεζιτών.  Αυθαίρετα και χωρίς καμία δικαστική η άλλη επιτήρηση και έλεγχο, θα αποφαίνονται οι ίδιοι  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟΣΟ και ανάλογα θα πράττουν ….. θα τον θωπεύουν η θα τον αποκεφαλίζουν, αυτόν και την περιουσία του  .

Αυτή η διαδικασία και ο όρος “συνεργάσιμος”, από την αρχή που τον έριξαν στο τραπέζι, κάθετε στο στομάχι …. θυμίζει τους “συνεργάσιμους Έλληνες” που κατά την περίοδο της κατοχής από τους Γερμανούς ,  έδειχναν πλήρη υποταγή και “συνεργασία” με τους  κατακτητές, μήπως  την γλυτώσουν την εκτέλεση η την κρεμάλα…..

Και κάτι πολύ σημαντικό ακόμα …. Κανείς δεν μας είπε, ούτε στον Νόμο, ούτε στον Κώδικα δεοντολογίας …. τι θα συμβαίνει και πως θα ελέγχεται η στάση της κακόπιστης τράπεζας και τι επιπτώσεις θα έχει η τράπεζα …..όταν η πλευρά της είναι ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΗ και ο πελάτης συνεργάσιμος ;

‘Οταν δηλαδή ο πολίτης με τις “οικονομικές δυσχέρειες” ζητάει αναλυτικά  στοιχεία και αντίγραφα από την τράπεζα, όπως  την σύμβαση που έχει υπογράψει με την τράπεζα για την κάρτα ή το δάνειο, όταν ζητάει ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ και η τράπεζα δεν του τα δίνει τίποτα, αλλά του λέει απλά ότι χρωστάει το Χ ποσό και αν του αρέσει

Το ποσό αυτό βέβαια και η σύμβαση  περιέχουν μέσα …..παράνομους όρους, παράνομες χρεώσεις, παράνομα και τοκογλυφικά επιτόκια, παράνομους ανατοκισμούς, τα οποία έχουν διπλασιάσει το ποσό που χρώσταγε πριν 4 χρόνια …όταν  σταμάτησε να πληρώνει γιατί του έκοψαν το εισόδημα, το μισθό την σύνταξη και τον φόρτωσαν επιπλέον με ΕΝΦΙΑ, έκτακτη εισφορά, τεκμήρια και του διαόλου τα παιδιά από πάνω !!!!

Και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα όταν ο πολίτης “συνεργαστεί και τα κατεβάσει” όλα, μέχρι και σώβρακο ;  μπροστά στην χαβούζα την τράπεζα; στην καλύτερη περίπτωση ΘΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΕΙ αυτά που του χρέωσε παράνομα τα τελευταία χρόνια !!! και θα νομίζει ο πολίτης με τις “οικονομικές δυσχέρειες ” ότι η τράπεζα τον έσωσε !!!  γιατί του αφαίρεσε μέρος  από όσα του ΧΡΕΩΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ και τα οποία είναι υποχρεωμένη να αφαιρέσει, με βάσει τους νόμους και τις αποφάσεις δικαστηρίων.

Η  σεισάχθεια στα χρέη των πολιτών, ανάλογα με την μείωση που υπέστησαν  τα εισοδήματα του κάθε πολίτη  από τα μέτρα των μνημονίων, που μας μπαρούφιαζαν οι πολιτικοί πριν τις εκλογές, πήγαν τον γνωστό περίπατο ….και μπήκαν  αντ αυτών  τα πανωπροίκια του ΕΝΦΙΑ, των φόρων, των έκτακτων εισφορών των  τεκμαρτών εισοδημάτων και αφού μας γάμησαν και μας κατάντησαν  όλους “ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ ” όπως εύγλωττα αναφέρουν τα γαμησιάτικα που παραλαμβάνουν αυτές τις μέρες  οι πολίτες από τα ευαγή ιδρύματα  …. ήρθαν τώρα οι τραπεζίτες μαζί με την άλλη εταίρα,  την Τράπεζα Ελλάδος και βάζουν δήθεν  πλάτες  για να μας σώσουν !!!!!!!!

Αυτά για να ξυπνάμε σε πρώτη φάση και θα τα ξαναπούμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια….