ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ – 0 ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΤΕΡΑΣΤΙΟΣ …

by on 29 January 2013

Tου “Αλιέως”

       Εμβρόντητος έμεινα ρε Νικόλα, διαβάζοντας το τηλεγράφημα του Reuters, δεν πίστευα στα μάτια μου, τσιμπιόμουνα μπας και συνειδητοποιήσω το βαθυστόχαστο μήνυμα των χρησμών σου.
Η κυβέρνηση, η τρόικα και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) πρέπει να επανεξετάσουν ολόκληρη την διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δήλωσες σε συνέντευξη σου στο Reuters. Και καλά το Reuters τη δουλειά του κάνει, αναφέρεται σε καμιά μ@λ@κία μπας και ευθυμίσει το πόπολο. Αλλά εσύ ρε Νικόλα, που όπως εδώ και καιρό σου έχει διαμηνύσει ο lobbystas.gr για να μην ανησυχείς για το μέλλον σου, θα είσαι μέσα στην πεντάδα των ισχυρών της νέας ΕθνικήςEurobank τι έπαθες. Ανασφάλειες σε έζωσαν αίφνης;
 
Έκανες τεράστια δήλωση «Στο τέλος της ημέρας οι τράπεζες πρέπει να παραμείνουν ιδιωτικές» τόνισες ως  αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, επισημαίνοντας ότι αυτός ο στόχος είναι δύσκολος να επιτευχτεί, καθώς με το υπάρχον σχέδιο οι νέοι μέτοχοι καλούνται να υποστούν τις ζημιές του παρελθόντος.
Να αναλύσω τα λεγόμενα σου; Ενώ η Eurobank είναι σε διαδικασία χαριστικής απορρόφησης από την Εθνική, με τον βασικό μέτοχο Σπ. Λάτση να μην έχει βάλει χέρι στην τσέπη τα τελευταία χρόνια (από την Κρήτης εάν θυμάμαι καλά και την Αθηνών). Ενόσω το εγχώριο σύστημα συντηρείται εν ζωή με δημόσιο χρήμα, με τους πόρους των φορολογούμενων. Ενώ επί της ουσίας δεν υπάρχει ιδιωτική τραπεζική στην Ελλάδα, με τις αλλεπάλληλες ΄΄ενέσεις΄΄ ρευστότητας των ECB, ΤΧΣ, ΕΕ, ελληνικού Δημοσίου εσύ βγαίνεις και φόρα παρτίδα και λές πως οι τράπεζες πρέπει να παραμείνουν ιδιωτικές. Γιατί Νικόλα μου το παραμένω σημαίνει, πως είναι ιδιωτικές και θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι ιδιωτικές, δες και στο λεξικό του Μπαμπινιώτη, την έννοια του παραμένω.
   Όμως πέρα από την πλάκα τις θέσεις σου αυτές, τις ασπάζονται οι της Εθνικής, ο Αλέξανδρος και ο Γιώργης τι λένε επ΄αυτών. Πολλώ δε μάλλον το ΤΧΣ και οι της Τρόικας, που σας δανείζουν. Με τέτοιες

θέσεις και  θες να συμπεριληφθείς στην πεντάδα της νέας Εθνικής Eurobank; Μας τα χαλάς Νικόλα.
   Εκτός και εάν είσαι ή επιδιώκεις να διαδραματίσεις τον ρόλο του ΄΄λαγού΄΄ σε κάτι, που μας διαφεύγει εδώ στον lobbystas.gr. Ομως οι Απόκριες αργούν, στις 10 του Μάρτη είναι.
   Πάντως σε κάθε περίπτωση σου βγάζουμε το καπέλλο Νικόλα. Είσαι τρισμεγιστοτεράστιος!