ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΣΩ !!!

by on 27 Φεβρουαρίου 2015

Μην υποχωρήσεις σε λαϊκισμούς τύπου «πού την έχει κρυμμένη την αριστεροσύνη και το σεβασμό του απέναντι σε εργαζόμενους». Ξέρεις καλύτερα από μένα τι έχει συμβεί. Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα και από κανέναν. Δικαίωσε την αλήθεια και την «δικαιοσύνη». Πάτα κάτω σαν το σκουλήκι, την λαμογιά, την απάτη και την πουστιά !!!

Με την απόφαση ΔΜΕΒΟ/Α/Φ.10.1.6/172 214/375/26-2-2015, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανακαλεί την υπ’ αριθμόν 14379/3600/8-10-2014 θεώρηση της Αρχιτεκτονικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης της Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών, προκειμένου να γίνει επανέλεγχος για το κατά πόσον οι υποβληθείσες μελέτες, πάνω στις οποίες βασίστηκε η θεώρηση, είναι σύμφωνες με τις κείμενες πολεοδομικές και περιβαλλοντικές διατάξεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, ο επανέλεγχος αυτός κρίθηκε επιβεβλημένος, μετά από έγγραφες καταγγελίες φορέων και έχει ως στόχο να προασπίσει με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο τη νομιμότητα και πρώτα απ’ όλα το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.

Σκληρή επίθεση των εργαζομένων στο Λαφαζάνη. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία εξαπολύουν βολές κατά του Λαφαζάνη, τονίζοντας πως «θα καταλάβει το σφάλμα του και θα αντιληφθεί ότι όποιος παίζει με τις ζωές και την αξιοπρέπειά μας είναι χαμένος από χέρι».

Η επιστολή των εργαζομένων

Προς τον Πρωθυπουργό,

κ. Αλέξη Τσίπρα

Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής, 27 Φεβρουαρίου 2015

Η απόφαση του υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη για ανάκληση της έγκριση δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές έριξε και το τελευταίο φύλλο συκής που έκρυβε το αναξιόπιστο πρόσωπο αυτού του υπουργού.

Επί ένα μήνα στις 4 συναντήσεις που είχαμε μαζί του μας υποσχέθηκε ότι πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση θα ερχόταν πρώτα στη Χαλκιδική για να ενημερωθεί και να δει από κοντά τους χώρους που εργάζονται 2.000 κάτοικοι της ΒΑ. Χαλκιδικής.

Ο πιο «αριστερός» υπουργός θεωρητικά αυτής της κυβέρνησης, αντί να τηρήσει το λόγο του απέναντι σε εργαζόμενους, προτίμησε να κάνει το χατίρι σε πρόσωπα αμφιβόλου ηθικής και εντιμότητας, των οποίων τις απόψεις επικαλείται στη σημερινή απόφασή του.

Δεν πειράζει. Αργά ή γρήγορα ο κ. Λαφαζάνης θα καταλάβει το σφάλμα του και θα αντιληφθεί ότι όποιος παίζει με τις ζωές και την αξιοπρέπειά μας είναι χαμένος από χέρι.

Από σήμερα σταματάμε να συνομιλούμε μαζί του μέχρι να καταφέρει να μας αποδείξει πού την έχει κρυμμένη την αριστεροσύνη και το σεβασμό του απέναντι σε εργαζόμενους.

Από σήμερα δεχόμαστε ως συνομιλητή μας μόνο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Θα γίνουμε ο εφιάλτης σας μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας. Αν γίνουμε δυσάρεστοι στην κυβέρνηση ας στείλει τα ΜΑΤ.

Καλούμε τον επενδυτή να συνεχίσει τη στήριξη του επενδυτικού έργου γιατί και το θέλει και θα το υπερασπιστεί ολόκληρη η κοινωνία της ΒΑ. Χαλκιδικής. Τα μεταλλεία μας δεν είναι άξιος να τα κλείσει κανείς.

Ο ανένδοτος αγώνας μας μέχρι την οριστική δικαίωση μόλις ξεκίνησε!

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Γιώργος Χατζής

Πρόεδρος Σωματείου

Εργατοτεχνιτών Υπαλλήλων

«Αγία Βαρβάρα»

Χρήστος Ζαφειρούδας

Πρόεδρος Επ.Σωματείου

Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών

Μεταλλείων Κασσάνδρας

euro2day

Be the first to comment!
 
Leave a reply »