ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες. Mε cookies για το espressάκι σας.

by on 29 November 2013

ΑΓΟΡΕΣ. Αχά! Η Standard & Poor s, διαβάζω πως, αναβαθμίζει Ισπανία και Κύπρο και ότι η Ολλανδία χάνει τα ΑΑΑ+ . Και φανταστείτε να άφηναν να σκάσει η ολλανδική ΄΄στεγαστική φούσκα΄΄ τι θα είχε να γίνει εκεί στα βόρεια. Μέχρι αναζωπύρωση του εθνικισμού της Friesland και των αποσχιστικών κινημάτων- στα…πρότυπα του γειτονικού Βελγίου- θα έβλεπα.

ΛΕΩΦ. ΑΘΗΝΩΝ. Να ΄΄χωνέψει΄΄ λίγο η μαρκέτα τα της…υποβάθμισης. Τι νομίζατε, πως θα πήγαινε η μαρκέτα ΤΡΑΙΝΟ.

Έγραφα χθες, πως ο FTSE δεν έχει γράψει ακόμη ΄΄νέο υψηλό έτους΄΄ . Και για να δούμε εάν θα το κάνει ή θα μείνουμε με το ΄΄υψηλό΄΄ των 406,29 μονάδων της 17 ης Μαίου.

ΕΘΝΙΚΗ. Κινήθηκε στο εύρος των 4,40-4,55 έκλεισε στα 4,50 ευρώ. Κράτησε την στήριξη, ίσως ανεβάσουμε λίγο τον πήχη.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Ομοίως διακύμανση από τα 5,86 έως τα 6 ευρώ, όπου και έκλεισε στα υψηλά ημέρας. Καλή εικόνα, τεχνικά.

ΟΤΕ-ΟΠΑΠ. Ανετα χωρίς δυσκολίες και με 23 εκατ. ευρώ συνολικό τζίρο. Να δουμε όμως λίγο και τα υψηλά τους. Στα 9,52 ευρώ για τον ΟΤΕ, στα 10 ευρώ για τον ΟΠΑΠ.

MOTOR OIL. Δεν μπορεί να κάνω λάθος, μετά από τόσα χρόνια παρακολούθησης. Είμαι περίεργος μετά το χθεσινό + 3,11% στα 8,30 ευρώ με 209.299 κομμάτια. Στα 9,261 ευρώ τα υψηλά έτους, δύσκολα να τα προλάβει.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΚΑΤΑΡ. Πολύ ψηλά στα χθεσινοβραδυνά δελτία των 20.00-21.00 η αποχώρηση για δεύτερη φορά του Κατάρ από τον διαγωνισμό για το Ελληνικό. Συνεκτιμήστε ΟΛΕΣ τις συμπληρωματικές κινήσεις, αποχωρήσεις & προσχωρήσεις που συντελούνται από το Φαληρικό Δέλτα μέχρι τον Αστέρα.

ΑΣΤΗΡ. Και μια ο λόγος για τον Αστέρα, τι κυκλοφορεί από χθες, πως ΄΄επιτροπή κατοίκων΄΄ ή κάτι τέτοιο επιχειρεί να μπλοκάρει την διαδικασία, επειδή στον σχεδιασμό προβλέπεται η κατεδάφιση των δύο ξενοδοχειακών μονάδων και η ανέγερση πολυτελών κατοικιών. Βρε τι μου θυμίζει.

JUMBO. Κυριολεκτικά έπαθα την πλάκα μου, ρε Πάσχο, πως το…ξετρύπωσες.

MLS. Ωπππα τι είδα χθες στο ταμπλώ. Πολλες συναλλαγές ,άνοδος για την τιμη της μετοχής και κοντά στα νέα υψηλά.

Λέτε να θέλει να δώσει κανά πακετάκι πάλι ο Ιωάννης ( Καματάκης). Ας το΄χω κατά νου.

ΓΑΛΑ. Κόντρες για το γάλα. Εδώ έχει να γίνει της π@πης, στην κυριολεξία. Οι πιέσεις των δανειστών- οι ολλανδοί, που λέγαμε- μαθαινω πως είναι κάτι παραπάνω από ασφυκτικές.

ΕΘΝΙΚΗ. Με την θυγατέρα του κ. Χριστοδούλου, που έκανε χρήση της γενναιόδωρης εθελουσίας της Eurobank, μαθαίνω, πως είμαστε σε καλό δρόμο. Θα σας κρατώ ενήμερους, όπως μου υποσχέθηκε η πηγή μας στην Κοτζιά.

ΤΑΙΠΕΔ. Οι του ΤΑΙΠΕΔ έχουν προλάβει να διασφαλίσουν την ΄ νομική ασυλία΄΄ τους έτσι δεν είναι? Ρωτάω, γιατί κάτι πήρε το αυτί μου.

ΕΥΔΑΠ. Αύηση κερδών 56,3% στο 9μηνο, διαβάζω. Ωωωχ ! βλέπω το ΄΄ ματάκι΄΄ των Γαλλο-Μπομπολαίων να ΄΄γυαλίζει΄΄ .

FOLLI-FOLLIE. Ισχυρή κερδοφορία μετά τη μείωση του δανεισμού, των εξόδων αλλά και τη βελτίωση πωλήσεων εντός και εκτός Ελλάδας, καταγράφει ο όμιλος. Οι νέες επεκτάσεις δικτύου στην Κίνα, το άνοιγμα στην Τουρκία και τα νέα πολυκαταστήματα. Απ΄ ότι θυμάμαι ο lobbystas.gr είχε αφιερώσει ξεχωριστά- ειδικό θέμα για την ομάδα του Δημήτρη Κουτσολιούτσου. Αρα είμεθα εγκαίρως ενήμεροι.

ΠΑΝΓΑΙΑ. Τι λέτε ακόμη να δοθεί στην δημοσιότητα η περίφημη σύμβαση της Εθνικής με την INVEL.

Εχω κάτι γνωστούς επιχειρηματίες, που θέλω να τους δείξω τους ΄΄όρους δανειοδότησης΄΄ των ισραηλινών για να εξαγοράσουν το ποσοστό της θυγατρικής της ΕΤΕ. Α! και γιατί δεν πιστεύω την αποτίμηση που μου είπαν για το ακίνητο της INVEL στην πλατεία του  Duomo στο Μιλάνο. Ξέρετε εκεί, όπου παλιά στεγαζόταν το La Rinascente και τα τελευταία χρόνια η boutique του G.F. Οσοι έχετε πάει στο Μιλάνο ξέρετε σε ποιό γωνιακό κτήριο αναφέρομαι.

Αχά !