ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες.

by on 1 November 2013

Με cookies για το espressάκι σας.(*)

ΑΓΟΡΕΣ. Σε πολυετή ή και ιστορικά υψηλά οι περισσότερες αγορές. Αισθάνεται τόσο ισχυρό το Βερολίνο ώστε να αντιπαρατεθεί στα ίσια με την Ουάσιγκτων; Γιατί η Αγκ. Μέρκελ επιχειρεί να μετατοπίσει την ειδησεογραφική ατζέντα και την προσοχή των ευρωπαίων από τα σοβαρά στις «υποκλοπές» και τις «παρακολουθήσεις». Γιατί προειδοποίησε και από το βήμα του τελευταίου Eurogroup για bail in ο ολλανδός Νταισενμπλουμ;

Και ποιός ο ρόλος της Αθήνας. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ το ρεπορτάζ του lobbystas.gr για τις τελευταίες εξελίξεις με αφορμή την επίσκεψη Σ. Λαβρόφ στην Αθήνα, με τον απρόβλεπτο (;) Πάγκαλο να έχει παράσχει ήδη κάλυψη σε ΗΠΑ και Πρεσβεία;

ΜΑΡΚΕΤΑ. Η μαρκέτα συνεχίζει το παιχνίδι προεξόφλησης. Με απόδοση 26,9% οι τράπεζες, κατά 17%  ο Γενικός Δείκτης.

EUROBANK. Παραίτηση ή ΄΄παραίτηση΄΄ Μιχ. Κολακίδη και επίσπευση της εθελούσιας εξόδου για 700-800 εργαζόμενους. Συνεχίζεται το μεθοδικό μάζεμα στη μετοχή με την ομάδα Γ. Δαυίδ- Τ. Αράπογλου να ενισχύει καταλυτικά τον ρόλο της, εντός & εκτός συνόρων. Μου λένε, πως αραβικών συμφερόντων κεφάλαια και ρευστό εφοπλιστών της ποντοπόρου έχει εξασφαλίσει ο sir Τάκης.

ΕΘΝΙΚΗ. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από την διοίκηση (ομάδα Γ. Ζανιά- Π. Χριστοδούλου ο Αλεξ, Τουρκολιάς είναι άλλη…συνιστώσα) για τα περί Σπ. Λάτση.

Σιωπή και από το περιβάλλον του επιχειρηματία, ήξεις-αφήξεις από τον Ευ. Χρόνη.

Εάν βρεθεί αγοραστής για το μερίδιο της PO&IH στα ΕΛ.ΠΕ συζητούσατε είσοδο στην Εθνική  ή όχι? Αλλά γιατί να βάλει το χέρι στην τσέπη η πλευρά Λάτση. Από την εποχή της χαριστικής εισόδου της ΠΕΤΡΟΛΑ στο ΧΑ, τιςαλλεπάλληλες  εξαγορές τραπεζών από την αρχική Eurobank, μέχρι το The Mall και τη  Eurobank Properties το υπερ-εθνικό σύστημα Λάτση παίρνει ΔΕΝ δίνει.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Βγήκαν και έγραψαν, παραδέχτηκαν οι διάφοροι έγκριτοι συνάδελφοι, πως εν τέλει τα διάφορα hedge funds απορρόφησαν το ποσοστό των πορτογάλων. Ειχα δίκιο λοιπόν ή όχι?

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Με ΄΄νέο υψηλό΄΄ αποχαιρέτησε τον Οκτώβριο η Τέρνα Ενεργειακή. Με νέο υψηλό όμως και η ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ. Σας το είχα πει, πως με την συμφωνία των Γ. Περιστέρη- Ν. Κάμπα με τους καταριανούς για τον Ηρωνα ΙΙ θα λύνονταν τα χέρια των ανθρώπων; Με είχε βλέπετε πληροφορήσει έγκαιρα και ορθά ο διορατικός-αιρετικός φίλος.

ΜΕΤΚΑ. Ωωωωπ! έως τα 13,96 ευρώ η ΜΕΤΚΑ. Ελάχιστα χαμηλότερα των 14 ευρώ ( υψηλών από τις 23/10).

Είδατε σήμερα δεν γράφω για Μυτιληναίο. Σας ετοιμάζω όμως κομματάααρα για τα κάλη του Ευάγγελου.

ΠΛΑΙΣΙΟ. Το είδατε και χθες το ΠΛΑΙΣΙΟ? Ολο και κοντύτερα στα υψηλά των 6,25 ευρώ από τις 4/4/2013. Τσιμπανε οι συναλλαγές του τελευταία, χθες έκανε και κομμάτια.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ. Μέχρι τα 5,94 ευρώ χθες. Και αυτός με κομμάτια.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ. Φιλόδοξα τα σχέδια της διοίκησης Θ. Βασιλάκη. Για να δούμε, πλάνα για 47 προορισμούς στο εξωτερικό το καλοκαίρι του 2014.

(*) scusa te mi, για χθες. Είχα τεχνικό πρόβλημα με την εσπρεσιέρα και με την  ILLY παραλαβή.