ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες.(*)

by on 31 October 2013

Με cookies για το espressάκι σας.

ΑΓΟΡΑ. Εν τέλει με χαμηλό ημέρας στις 382,49 μονάδες ο δείκτης δοκίμασε και επιβεβαίωσε- για ακόμη μία φορά- την πολύ σημαντική στήριξη των 380 – 370 μονάδων. Σημείωνα χθες στα μέσα της συνεδρίασης και αφού ειχε πάρει την κλίση της η αγορά, πως την ΄΄παλεύει΄΄ την στήριξη αλλά εάν δεν την κρατήσει θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για χαμηλότερα προς τις 360/364 μονάδες. Η στήριξη διασώθηκε, οι αγοραστές έκαναν το  ΄΄θαύμα΄΄  τους στις δημοπρασίες και με Εθνική και ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ κούμπωσαν τον δείκτη στα υψηλά ημέρας.

Στόχος παραμένουν τα υψηλά των 399,92 μονάδων της Τρίτης 22 Οκτωβρίου.

ΔΕΗ. Αδιαμφισβήτητα το ΄΄χαρτί΄΄ , που έκανε την διαφορά. Από τα χαμηλά των 10 ευρώ στο πρώτο μισό της συνεδρίασης στην κορύφωση των 10,67 ευρώ με εντολές, που έβγαζαν μάτια στο κλείσιμο.

Άλλαξαν χέρια 543.659 μετοχές.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Προφανώς και έχει τη σημασία του το placement που έγινε για το 4,64% του μ.κ της Πειραιώς. Περί τα 400 είχε βάλει η BCP με σχεδόν 540 εκατ. ευρώ φαίνεται να αποχωρεί. Αγοραστές οι υφιστάμενοι μέτοχοι-funds κυρίως τα Paulson, Baupost, York Capital όπως γράφουν εγκυρότεροι μου συνάδελφοι. Ο.Κ δεν μας θυμίζει σε τίποτε η εν λόγω συναλλαγή κάτι σαν ΄΄parkingplatz΄΄ με option για άλλους 6 μήνες. Εντάξει…πάω πάσο.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΙΙ. Πιέστηκε- και φυσιολογικά- χθες το χαρτί. Στα 1,48 ευρώ η μετοχή (-9,76%) και στα 0,756 το warrant κατά 14,67% χαμηλότερα. Να ποντάρω σε αντίδραση προς τα 1,60-1,65 ευρώ για σήμερα-αύριο? Τι λέτε θα μου βγεί?

ΕΘΝΙΚΗ. Με χαμηλό ημέρας τα 3,98 ευρώ αντέδρασε μέχρι τα 4,17 για να κλείσει στα 4,13 ευρώ. Τα τελευταία υψηλά των 4,70 ευρώ στις 22/10 για να τα ξαναδεί χρειάζεται τζίρο πάνω από 2 με 2,5 εκατ. κομμάτια.

ΜΟΗ. Διακύμανση που βγάζει μάτι, 8,32-8,57 ευρώ έλεγα στα μέσα της συνεδρίασης χθες. Μετά τις 16.20-16.30 το χαρτί ΄΄έτρεξε΄΄ με αγοραστές μέχρι τα 8,65 για να κλείσει στα 8,62 ευρώ. Ανετα βλέπω να πιάνει τα υψηλά έτους των 9,37 ευρώ, μέχρι το τέλος του χρόνου. Σας έχω πει εγγύηση ο Πέτρος Τζαννετάκης. Πολύ μεθοδική, σε βάθος δουλειά με ξένους διαχειριστές. Και με τον όμιλο να έχει γυρίσει τον δανεισμό/γραμμές χρηματοδότησης από 70% ελληνικές τράπεζες- 30% ξένες (προ 5ετίας ) σε 20%-80%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Κάθε μέρα λέω ΔΕΝ θα ξαναγράψω για τον Μυτιληναίο και την επομένη να σου πάλι. Στα 5,88 ευρώ το χθεσινό χαμηλό του στις 12.05 έκανε στη συνέχεια άλλο ένα (στα 5,90-5,92 ευρώ περίπου στις 15.00-15.05) για να στρωθεί μετά πιάνοντας και πάλι τα 6 ευρώ.

FOLLI FOLLIE. Νέα υψηλά έτους χθες στα 21,65 ευρώ για όσους δεν το πήραν είδηση. Και με ένα πακέτο των 50 χιλιάδων μετοχών στα 21,20 ευρώ. Μειώνει και τον υψηλό δανεισμό της η εταιρεία του Κουτσολιούτσου καλά τα πηγαίνει.

Από τις αρχές του χρόνου μαθαίνουμε, πως θα επανεξεταστούν σχέδια για παράλληλη εισαγωγή σε χρηματιστήριο της Απω Ανατολής. Δείτε την αποτίμηση πλησιάζει πια τα 1,5 δις ευρώ και θα καταλάβετε.

ΕΧΑΕ. Από τα 7,44 στα 7,72 για να κλείσει στα 7,69 ευρώ. Δεν την αφήνουν την ΕΧΑΕ, με δέλεαρ μάλιστα την επιστροφή κεφαλαίου, βλέπω να ξαναπιάνει τα υψηλά των 8 ευρώ που σημείωσε στις 21 Οκτωβρίου.

Μετοχές που έδειξαν να αντέχουν στην ένταση της χθεσινής διόρθωσης και αντίδραση έβγαλαν προς το τέλος και επιβεβαίωσαν την βραχυ-μεσοπρόθεσμα ανοδική φορά τους. Δείχνουν σαν να μην κάνουν πια πίσω.

ΤΙΤΑΝ. Το γεγονός, πως έκανε νέο υψηλό ( στα 20,50 και 20,20 ευρώ κλείσιμο) επιβεβαιώνει την εκτίμηση μου, πως ο όμιλος ετοιμάζει μεθοδικά την σημαντική κίνηση του.

Θυμίζω τι σας έγραφα χθες το πρωί, πριν την συνεδρίαση… ΤΙΤΑΝ  Γερά θεμέλια για τη μετοχή και αγοραστές εκ των έσω. Το παλεύουν οι οικογένειες Παπαλεξόπουλου- Καννελόπουλου, δεν το αφήνουν. Για να δούμε όμως με τον αμερικάνο, που τους πολιορκεί τι θα κάνουν.

Προσέξτε την αποτίμηση των 1,56 δις ευρώ. Αν και ΑΕΚτζής ο Τάκης βελτιώνεται από τέρμινο σε τέρμινο. Stay firm στο χαρτί, που έλεγε ένας παλιός (εξαφανισμένος χρόνια κάπου στην Λατ. Αμερική).

ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ. Εάν σας έθετα το δίλημμα ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ ή ομόλογο του ελληνικού δημοσίου τι θα διαλέγατε?

Ο.Κ και εγώ ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ έχω διαλέξει και μου βγαίνει καρφί από τα χαμηλά της. Σας θυμίζω στα 0,85 ευρώ πέρυσι τον Ιούνιο. Ενδεικτική περίπτωση ομάδας μετοχών, που έχουν αφήσει τα χαμηλά τους και εδώ και μήνες ΄΄χτίζουν΄΄ με την άνοδο τους την παρουσία τους στην επόμενη ημέρα.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ. Μου έχει κολλήσει ο Σαράντης, παρότι δεν κάνει συναλλαγές. Με το ζόρι 5.953 κομμάτια.

Βλέπω όμως τα αποτελέσματα, δαιπιστώνω πως τα αδέλφια δεν παρεκκλίνουν από αυτό, που χρόνια ξέρουν πολύ καλά να κάνουν. Και ετοιμάζουν δύο super brandες για τις εορτές. Lobbystaράδες μου σας βλέπω να ξυλώνεστε για τις καλές σας. Χθες μάλιστα η αποτίμηση της πέρασε τα 200 εκατ. ευρώ.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Μάλλον πέρασε απαρατήρητο το χθεσινό νέο υψηλό των 7,39 ευρώ. Αποτίμηση 1,47 δις ευρώ και απ΄ ότι φαίνεται είχε δίκιο ο Γιάννης Στουρνάρας.

ΤΧΣ. Απ΄  ότι είπαν οι του ΤΧΣ στη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων η Τρόικα είναι αυτή, που…πιέζει, που καθορίζει το πλαίσιο αμοιβών των μελών του δ.σ.

ΟΚ. τώρα ησύχασα!

Στον κόσμο, που κυκλοφορεί αγριεμένος πείτε τα και δικαιολογείστε τις αμοιβές των 215.000 ευρώ (Αν. Σακκελαρίου), 185.000 (Χρ. Σκλαβούνης) και πάει λέγοντας.

τα λέμε μέσα στην συνεδρίαση,

ο λουμπινιάρης.

*LB: Καθυστερημένα σήμερα το espressάκι. Την κατανόηση σας …