ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες

by on 30 October 2013

Με cookies για το espressάκι σας.

ΑΔΕΙΑΣΜΑ. Άδειασαν χθες την αγορά 2-3 αμερικάνικα funds. Πωλητές στα υψηλά του ΧΑ από τα μέσα της προηγούμενης Τετάρτης, σταδιακή κατοχύρωση θέσεων και με αφορμή την προβοκατόρικη έκθεση της Citi.

Θυμίζουμε, πως το ΄΄αμερικάνικο σπίτι΄΄ ήταν το πρώτο, μετά από καιρό, που έκανε λόγο για εκτίμηση ύφεσης και το 2014. Σαν να έδινε σήμα μερικής αποχώρησης από τη μαρκέτα.

FTSE. Τα ενδοσυνεδριακά υψηλά της 23/10 των 399,15 μονάδων παραμένουν ισχυρή αντίσταση για τον δείκτη.

Εάν σήμερα δεν κρατήσουν οι 380 ΄΄φεύγουμε΄΄ για 375/370 και μετά αλλάζουμε τελείως στάση.

ΕΘΝΙΚΗ. Στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης την ΄΄τράβηξαν΄  μέχρι τα 4,70 ευρώ, διαμορφώνοντας μία αποτίμηση ΄΄φούσκας΄΄ που ξεπερνούσε τα 10 δις ευρώ. Στα 3,91 ευρώ την ΄΄βύθισαν΄΄ χθες με 2,8 εκατ. κομμάτια- 11,5 εκατ. ευρώ. Τρανταχτό ΄΄άδειασμα΄΄ για όσους αιθεροβάμονεςιεώρησαν, ότι πάει αυτό ήταν με τις τράπεζες, πως έχει μόνον πάνω. Θυμίζουμε, πως στις πρώτες δύο συνεδριάσεις του Οκτωβρίου στη μετοχή της ΕΤΕ πολλές πράξεις έγιναν χαμηλότερα των 3 προς τα 2,97 ευρώ.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΟΛΠ. Οι μόνοι δύο διασωθέντες από το χθεσινό ναυάγιο.

ΑΝΤΕΞΑΝ. Θυμίζουμε ποιά χαρτιά άντεξαν συγκριτικά στην χθεσινή διόρθωση.

ΕΥΔΑΠ. Εδώ υπάρχει θέμα, πολύ μεγάλο θέμα. Γάλλοι, Μπομπολαίοι, Σαλονικοί. Μαζεμένη με προσφορά ελεγχόμενη μέχρι τα 8,31 ευρώ.

ΕΧΑΕ. Στα 7,50 με μάζεμα από τα χαμηλά ημέρας των 7,31 ευρώ. Κοτζάμ Λαζαρίδης βγήκε να βεβαιώσει τους μετόχους, πως το κατάστημα μέχρι και κεφάλαια θα επιστρέψει.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Ελέω BCP και του placement για το ποσοστό των Πορτογάλων. Αλλωστε- δεν θυμάμαι πια- εταιρεία κατέταξε τον Μιχ. Σάλλα στην τέταρτη θέση των δέκα πιο πετυχημένων, της χρονιάς. Κάτι τέτοιο σχετικό.

Είναι πολλά τα διαφημιστικά και τα banerάκια, σου έλεγα και χθες Πάσχο μου.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Εντάξει διόρθωσε κατά 1,66% στο κλείσιμο, μαζεύτηκε ωστόσο από τα 5,80 ευρώ. Αλλά ακόμη και σε περαιτέρω υποχώρηση του προς τα 5,50-5,20 ευρώ αγοράσιμος θα είναι, θα τα δώσει τα λεφτά του ο Ευάγγελος.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Μάζεμα και στήριξη από τα 3,42 ευρώ. Τον συμπεριλαμβάνω πλέον στους παίκτες της ΄΄επόμενης ημέρας΄΄. Ευκαιρία για επαναγορές οι διορθώσεις του χαρτιού.

EUROBANK PROPERTIES. Κοτζάμ θέμα σας έφτιαξε και χθες ο lobbystas για τα highλίκια του μεγαλομετόχου.

Διαβάστε και το πρωινό αποκαλυπτικό του Πάσχου για την Eurobank, τον Λάτση, τον ΄΄άρχοντα΄΄.

Ευ. Χρόνης, Γ. Δαυίδ και όποιος γνωρίζει τα στοιχειώδη κατάλαβε.

JUMBO. Σιγά μην άφηνε ο Απ. Βακκάκης το χαρτί του. Αλλωστε χθες άλλαξε χέρια και άλλο πακέτο. Των 393.536 κομματιών στα 9,90 ευρώ για 3.896.006 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ. Γερά θεμέλια για τη μετοχή και αγοραστές εκ των έσω. Το παλεύουν οι οικογένειες Παπαλεξόπουλου- Καννελόπουλου, δεν το αφήνουν. Για να δούμε όμως με τον αμερικάνο, που τους πολιορκεί τι θα κάνουν.

ΜΑΞΙΜΟΥ. Αρνητικά μηνύματα για την τακτική που ακολουθεί στην υπόθεση της έρευνας υδρογονανθράκων, αρχίζει να λαμβάνει η Κυβέρνηση. Αυτό διαβάσαμε στον Χαμαιλέοντα και το αναπαράγουμε γιατί μας κολλάει με τις ευρύτερες εξελίξεις.Αυτά αφορούν τους αργούς ρυθμούς στις διαδικασίες διαπραγμάτευσης με τις κοινοπραξίες για τα Ιωάννινα, τον Πατραϊκό και το Κατάκολο (open door), αλλά και την απόφαση να επικυρωθούν οι συμβάσεις από τη Βουλή.Όπως μαθαίνει ο ΧΑΜ, από τα διεθνή κέντρα του Upsrteam και κυρίως από το Χιούστον, διαμηνύουν αρμοδίως ότι αν οι συμβάσεις για τις θαλάσσιες περιοχές της Νότιας Κρήτης και του Ιονίου, πρόκειται να περάσουν από τη Βουλή, τότε η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να περιμένει την εκδήλωση ενδιαφέροντος από μεγάλες εταιρείες.

EUROBANK. Την αφήσαμε τελευταία όχι γιατί βυθίστηκε κατά 9,09% αλλά επειδή βεβαιωμένα υπάρχει διχογνωμία για την τιμή της α.μ.κ. Μου είπαν, πως συγκεκριμένα ο Χρ. Σκλαβούνης δεν θέλει με τίποτε να δοθεί τιμή πάνω από τα 0,50 ευρώ. Αντιθέτως ο πρόεδρος του ΤΧΣ πιέζει για 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

ΚΟΤΕΤΣΙΑ. Λέτε να κινδυνεύσει τελικά την επιβίωση της η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με αφορμή τον νόμο για τα ΄΄κοτέτσια΄΄ και τα ΄΄μαντριά΄΄ . Ημαρτον.    

 

ο λουμπινιάρης.-